Melløs Arena kan bygges

Bystyret vedtok bortfesting av tomt til nytt stadion, med én stemme imot; Eirik Tveiten (Rødt). vedtaket sier også at rådmannen skal gå i dialog med klubben om hvordan kommunen kan gå inn som leietaker på vegne av breddeidretten.


– Vi tok ingen ting for gitt når denne dagen begynte. Det viste seg også at det skulle bli rimelig spennende, sa prosjektleder Klaus Hansen til MA-TV.


Det var Anne Bramo som informerte Klaus Hansen under bystyremøtet at vedtaket var i boks, og det var en stor lettelse for Hansen og Moss Fotballklubb.


– Det var en lettelse. Vi trengte et signal om at Melløs Arena er noe som politikerne i byen tror er bra for oss, for byen og for idretten. Og det signalet fikk vi, sier Hansen.


– Ansvaret ligger nå fullt og helt på oss. Dersom vi klarer å reise arenaen, så sier kommunens politikere at da ønsker de at rådmannen skal finne et beløp som kommunen går inn som leietaker for. Forøvrig er det opp til næringslivet og fotballklubben å klare å sikre de øvrige inntektene som skal til for å få til en slik stadion.


På spørsmål om når arenaen er ferdig, svarte Klaus Hansen at det er viktigere at det blir en arena enn når – en dato ønsket han ikke snakke om.


– Jeg har fortsatt stor tro på at MFK vil spille på ny arena, sier han.