Meeeget fortjent seier!

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Moss – Raufoss 2-0 (0-0)
1769 tilskuere

1-0 John Andreas Husøy (70)
2-0 Lars Øvrebø (90)

Dommer: Håvard Hakestad, Trott.

Gult kort: Jon Andre Fredriksen, Moss


Moss feide Raufoss spillemessig av banen søndag kveld. Likevel skulle seieren sitte laaangt inne. Raufoss ble holdt inne i kampen av egen keeper til den nesten var over. Keeperen var en mester på streken og hadde stor rekkevidde, med sine nesten to meter over bakken. Vi sluttet å telle skudd, cornere og sjanser, men det var nok til en 6-0 seier. Jon André Fredriksen hadde en god første omgang og fyrte av ved nærmeste mulighet. Men det ville seg ikke. Kampen ble veldig preget av et Raufoss liggende på egen sekstenmeter, nesten uten evne og vilje til å produsere noe fremover.

Frustrasjonen på tribunene økte og stadige støttepasninger bakover og på tvers, drev publikum til vanvidd. Særlig skuffet Amin Askar fra sin venstreback-posisjon. Vi hadde forventet mer, men han turde ikke i dag. Vi vet han kan!

Men mosselaget malte og malte. John Andreas Husøy var frisk i dag, og gikk til og med på løp i bakrom på kanten. Det likte vi! Det var da også han som fikk æren av å stikke hull på byllen, og puttet ballen i nota fra femti
centimeter. Før det hadde Lars Øvrebø lagt ballen til rette for kameraten. 1-0! Og en mer fortjent scoring er det lenge siden vi har sett på Melløs.

Mot slutten tuller kællane litt, og bare en god Origi redder Moss fra 1-1. Det ville sett dumt ut, og Moss slapp med skrekken. I stedet fikk Moss en rekke overganger mot et svært tafatt Raufoss-lag, og til slutt lyktes det igjen. En tydelig innøvd cornervariant ble perfekt sendt fra godfoten til Tommy Edvardsen til Lars Øvrebø som styrte ballen opp i vinkelen, utagbart for Raufoss sin gode keeper. Vakkert! 2-0! Forøvrig Øvrebøs første scoring for Moss i år.

Tross seier er de av oss som ikke hadde andre oppgaver enn å se kampen, en smule skuffet over farten i mosselaget. Raufoss fikk for ofte etablere seg før mossingene kom med ballen, og det er som kjent lett å måke ut en ball når det er åtte mann som står klare til nettopp det. Hvorfor man velger å gå inn i banen eller bakover, kan vi fundere på. Raskere overganger hadde punktert denne kampen før kvarteret var gått. I stedet rev vi oss i restene av håret frem til slutten av kampen. Da kom heldigvis de etterlengtede målene.

Iskalde søttenårige Martin Thømt Jensen imponerte med ro bak, sammen med luftens konge, Fabien Vidalon. Vi synes Husøy overrasket positivt i dag, og sammen med resten av midtbanen ble Raufoss et lett bytte for fireren. Jonas Krogstad duellerte og slet. Bare synd avslutningene ikke satt i dag. Men vi har andre som kan score mål! En fullt fortjent seier over et Raufoss-lag langt under pari.