– Masse å oppleve for en liten gutt

En fotballspiller har en litt annerledes sommerferie enn de fleste andre. Ettersom det kun er tre uker mellom siste kamp før ferien og første kamp etter ferien, blir det aldri mer enn to uker ferie. Ofte er det kun snakk om 7-12 dager. Dette gjelder i hvert fall i de fire øverste divisjonene i Norge. Så hva gjør en fotballspiller, og nærmere bestemt en fotballspiller i MFK, i denne lille ferien? Og hvordan holder en formen ved like, samtidig som en kobler av? Og hva er viktigst med denne perioden vekk fra fotballhverdagen, midt i sesongen? Og hvilke minner har de fra de lange sommerferiene som barn, og har de noen favoritt-reisesteder?

 

Ridouan Elyounoussi…

 

Hva gjør du i sommerferien 2017?
Jeg er på ferie i Athen (3.-10.juli) sammen med Youssef (Chaib).

 

Hva har du sett mest fram til med ferien?
Først og fremst har jeg sett frem til å slappe av på stranda og sole meg i varmen. Og til å se Athen og oppleve den greske kulturen. Det er første gang jeg er i Hellas.

 

Hva er din favoritt-sommeraktivitet?
Min favoritt-sommeraktivitet er fotballgolf. Bortsett fra det så er jeg glad i beachvolleyball. Spiller litt tennis under oppholdet i Athen også.

 

Hva husker du best fra sommerferiene da du var liten?
Jeg ble født i Marokko og kom til Norge da jeg var 5 år. Pappa hadde jobbet i Norge siden 70-tallet, og det ble naturlig at vi flyttet hit. Så helt siden jeg var barn har vi reist mye til Marokko på sommeren. Men det største sommerminne må være da vi besøkte en fornøyelsespark i Tangier. Jeg var rundt 8-9 år. Det var så mange bassenger med sklier, store karuseller. Det var rett og slett masse å oppleve for en liten gutt som meg.

 

Hva er det viktigste for deg med en sommerferie?
Det viktigste for meg med sommerferie er at jeg får mer tid til å være med venner og familie.

 

Hvordan holder du ved like formen?
Når jeg er hjemme så planlegger jeg treningsdager hvor jeg jogger i Fredrikstad-marka. Der er det ulike styrkeapparater også. Synes det er deiligere å trene ute enn å være inne i et treningsstudio om sommeren.

 

Hvordan oppleves det å ha så kort ferie i forhold til mange andre?
Det har blitt en vane for meg å ha korte sommerferier fra fotballen. Jeg trives med det og føler jeg får koblet av nok til å starte med ny energi. Jeg synes også det er bra at vi kommer i gang tidligere enn andre lag i vår avdeling for å være best mulig rustet mot høstsesongen slik at vi skal ta enda flere trepoengere og bli på toppen av tabellen.

 

Hvordan synes du vårsesongen i MFK har vært?
Jeg synes vårsesongen har vært veldig god. Vi fremstår som stabile og scorer mye mål. Vi har vist at vi kan vinne selv om ting ikke helt sitter i kamp. Det er et styrketegn. Alle har bidratt til gode treningsøkter som har resultert i gode resultater. Det skal vi fortsette med videre inn mot høstsesongen.
Hele gruppa virker ydmyke og sultne for å fortsette den positive stemningen.

 

Hva er dine forventninger til høstsesongen?
For min egen del så ønsker jeg å fortsette å spille mye og ha flere målpoeng. Har forventinger om at gruppa fortsetter på samme spor som vi har gjort i vårsesongen. Jeg tror det blir en morsom høst!

 

Har du et favoritt-sommerferie-sted?
Sfiha. Strand i nord-Marokko.

 

Har du et spesielt minne fra en sommerferie som du vil dele?
Det må være da jeg spilte cup sammen med Trosvik guttelag i Sandefjord i 2007. Det var sinnsykt artig, både cupen og det sosiale rundt.

Takk Ridouan, og fortsatt god ferie!