Målrik poengdeling

Interkretsserien-2009, 17. runde:

Junior Elite: Skeid – Moss 4-4 (1-1)

Sted: Nordre Åsen kunstgress
Dato: 20.08.2009
Kl: 19.45

Målscorere:

1-0, Skeid

1-1, Andreas Nygaard

2-1, Skeid

2-2, Martin Holmen

3-2, Skeid

4-2, Skeid

4-3, Martin Holmen

4-4, Vegard Edelsteen

Startellever Moss:
Kristian Bjerke, Mads Kaxrud, Tuncay Öcalan, Andreas Kjærnes, Anders Bjørkmann, Are Larsen,

Andreas Nygaard, Kristoffer Skavås, Martin Holmen, Vegard Edelsteen, Ole Martin Skagevang.

 

Benyttede reserver:

Christian Evensen, Mads Henrik Hafsmo

REFERAT FRA KAMPEN:


MFK fikk med seg ett poeng borte mot Skeid torsdag kveld etter at Vegar Edelsteen utlignet to minutter på overtid. Juniorene lå under tre ganger, men viste sterk moral og kjempet seg inn i kampen igjen, og da dommeren blåste av sto det 4-4 på resultattavlen.


Skeid borte på Nordre Åsen er alltid vansklige kamper, og det var Skeid som åpnet kampen best.

Moss hang ikke helt sammen, og det var Skeid som styrte kampen de første 20 minuttene.

Etter ca et kvarter tar de også ledelsen etter at vi ikke klarte å stille om hurtig nok, og ble hengende etter.

Andreas Kjærnes skal bare la ballen rulle ut til innkast, men sparket ballen ut før den var over linja.

Skeid var raske og vi hang etter, og på deres første skudd på mål tar de ledelsen.

Akkurat slike mål må vi slutte å gi bort. På dette nivået blir vi straffet hvis vi ikke er helt «på», og omstillingen fra offensiv til defensiv fokus tok for lang tid.

 

Moss gjorde etterhvert noen taktiske grep, og kom mer med i kampen. Andreas Nygaard utlignet etter at han gikk på løp fra sin midtbaneposisjon. Flott at også midtbanespillerne har begynt å score, og nettopp dette er noe vi har savnet tidligere i sesongen.

 

Sett under ett hadde Skeid og Moss FK hver sin halvdel av første omgang hvor de var best.


             Mads Kaxrud og lagkameratene sikret seg ett poeng borte mot Skeid. 
                                                 (Arkivfoto: Alvin Holm)

 

Andre omgang startet som første omgang sluttet hvor MFK hadde overtak spillemessig. MFK kom til noen farligheter, men også denne omgangen var det Skeid som tok ledelsen. 2-1 målet til Skeid var et mål som vi burde unngått ved at forsvaret hadde opptrådt mer bestemt og samarbeidende.

 

Martin Holmen scoret 2-2 målet etter et flott skudd fra rundt 20 meter. Rørosingen dro vekk et par Skeidspillere og klinket til med en flott markkryper hvor ballen flakker fra side til side. Keeper klarer ikke å avverge, og nok en gang har Moss FK kommet tilbake.

 

Etter denne scoringen bølget spillet noe frem og tilbake, men med et lite overtak spillemessig til Moss.

Skeid var farlige på overganger, og de skulle score både 3-2 og 4-2.

 

Da Skeid scoret 4-2 sto det 20 minutter igjen på klokken til dommeren, og de hele så ut til at Skeid skulle få alle tre poengene i denne kampen.

 

Mossespillerne ville det annerledes og Martin Holmen scoret nok en gang. Et frispark ute på siden av sekstenmeteren gikk innom en Skeidspiller og i en bue over keeperen og inn i mål.

 

Moss presset på, men Skeid var hele tiden farlige på sine hurtige overganger, og de hadde blant annet et skudd i tverrligger.

 

To minutter på overtid skulle utligningen komme, og Christian Evensen, som kom inn på kant, gjorde et meget flott forarbeid og innlegg som Vegar Edelsteen satt i mål fra nært hold.

 

Guttene viste stor moral i dag ved å aldri gi opp. Skeid ledet tre ganger, og de hadde 4-2 da det var igjen 20 minutter av kampen. De kjempet og jobbet for å få med seg et poeng hjem, og det klarte de.

Fokus fremover blir det defensive spilet hvor vi ikke er helt patente om dagen. Vi har sluppet inn alt for enkle mål, og vi har et stort forbedringspotensiale på dette området.

 

Det er også morsomt å se at det gror godt i Moss Fotballklubb om dagen. Guttespiller Mads Henrik Hafsmo (f. 1994) kom inn de siste 15 minuttene og gjorde et meget godt inntrykk. Med sin gode teknikk og spilleforståelse gjorde han gode pasningsvalg og vant flere dueller med spillere som er mange år eldre.

 

Neste uke er det to kamper som står på planen for MFKs juniorer. Mandag er det 3. divisjonskamp borte mot Sarpsborg 08, og torsdag setter guttene seg på bussen for å møte HamKam borte.

Spillere og trenere blir glade om mossinger som er i nærheten kommer for å støtte de gule og svarte i kampen om tre poeng.

 

Mvh

Jonne, Tore, Lars.