Målet nådd – sette nytt?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

At Moss til slutt ender på en fjerdeplass, er ikke noe å kimse av, særlig med tanke på anstrengt økonomi. Bakfra kommer riktignok Kongsvinger, og det neste målet bør vel være å holde hedmarkingene unna. Det kan ordnes de to neste oppgjørene.

Skeid har en liten teoretisk sjanse til overleve i Adeccoligaen. Men den er så liten at selv teoretikeren Egil Drillo Olsen ikke ville ha brukt tid på regnestykket. Likevel er det stadig slik at de riktig svake lagene ikke eksisterer lenger. Derfor er det greit å minne om kampen mot Mandalskameratene. Her sleit vi veldig! Mot HamKam fikk vi se fart på en annen måte enn vi er vant med på Melløs. Etter hvert fant Moss tonen med ballen og sto fint oppi hedmarkingene utover i annen omgang. Megasjanser til kællane kunne sågar ha ført oss opp i ryggen på Glimt. Slike bør vi sette når de dukker opp på Bislett. For de kommer!

Skeid har vunnet kun 4 kamper, Moss 14. Det sier litt om styrkeforholdet. Skeid har slitt i årevis, og endt opp som jojo-lag. Nå bærer det altså etter alle solemerker ned igjen. Synd, for det er en klubb med mye fotball i seg, og har avgitt en rekke spillere som i dag holder til på øverste nivå.

Klokka atten blåses oppgjøret mot Skeid i gang. Vi tror talentet Marius Gjestrumbakken er med i startelleveren også denne gangen. Utover i kampen mot selveste HamKam, viste han styrke og fart. Rutinen kan han umulig ha så tidlig, og dermed blir det hele enda mer imponerende. Han spilte en annen omgang som om han ikke hadde gjort annet på Adeccoliga-nivå. At Reinoso ikke fungerer optimalt som venstreback, bør ikke overraske noen. Han har ferdigheter og fysikk som passer på stopperplass. Der er vi for tiden godt forspent med folk, så det blir ikke direkte enkelt å spille seg inn. Men du verden så deilig det må være for Bakke å ha såpass mange bra spillere å velge i.

Og så venter vi på ”comeback” av Amin Askar. Så langt leter Kambo-gutten etter den gode følelsen. Kanskje finner han rytmen i flomlyset på Bislett?

Vi gleder oss og tar turen inn i mårra kveld!