– Mål preger kamper

Det ble altså tap i lokaloppgjøret, og det måtte tidligere lagkamerater til for å stoppe den imponerende seiersrekken til Sarpsborg 08. Hva tenker du om det?

– Dette er den tiende seriekampen som jeg spiller for Sarpsborg etter overgangen fra MFK, og dette var det første tapet. Det er jo veldig kjedelig at det tapet skulle komme i nettopp lokaloppgjøret mot MFK, men mossingene bet ihvertfall godt ifra seg i dag.

Litt heldige
– De er riktig nok litt heldige i første omgang hvor de til tider blir utspilt av oss. Men at de klarer å komme tilbake to ganger gjennom å utligne med en gammel ringrev som Fabien Vidalon er jo sterkt. Det er jo kjent at mål preger kamper, og det gjorde det i denne kampen også. Til tross for godt spill av oss var vi like langt med et 2-2-resultat til pausen.


En tydelig og oppgitt Bjørnar Johannessen ser opp mot oven i håp om «krisehjelp», mens en strålende fornøyd mossespiller Marius Gjestrumbakken selvfølgelig er glad for tre verdifulle poeng. (Foto: Alvin Holm)

To kjappe og en badehette
– I andre omgangen så er det en mer jevn og åpen kamp for begge lagene, hvor Moss har en god periode der de scorer to raske mål. Dette preger selvfølgelig kampbildet i resten av kampen. Det blir det sånn typisk tut og kjør begge veier hvor det bølger frem og tilbake. Men jeg føler vel at hjemmelaget hadde marginene litt med seg i dag. Når mossespillerne nærmet seg 16-meteren vår virket det som om MFK var mer lysten på å få ballen inn mellom stengene, enn det våre gutter var på å få vekk ballen. Det er sånne småting som avgjør denne kampen – litt bittert siden vi i lange perioder føler at vi gjør en god match. Men det er målene som teller, sånn er det bare.

Sterke på dødballer
– Vi visste jo at Moss var gode på hjemmebane. Men i dag så var det vel en blanding av litt flaks og dyktighet. MFK slår gode dødballer inn mot forsvaret vårt og får full uttelling med den taktikken – det var tydelig at MFK hadde gjort hjemmeleksa si i dag. Og jeg må innrømme at Fabien er veldig god idag. Det var hyggelig at dere fikk tre poeng, selv om jeg selvsagt heller ville ta dem med hjem til Sarpsborg. Men nå får vi bare konsentrere oss om å sikre kvalikplassen i første omgang, forteller en skuffet Johannessen til slutt.