– Må være våkne helt inn

Tekst: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)
Arkivfoto/mossfk.no

Geir Bakke – må være kompakte bakover

Hvordan skal vi slå Molde, umulig er det jo ikke Bakke?

– Vi må for all del være kompakte bakover, samtidig at vi er effektive fremover sånn at vi tør å komme med mye folk i angrep. Vi må også satse på å være gode og giftige på dødballer, og ikke minst være konsentrerte oss bak så vi ikke blir kontret i stykker.

Ser du på denne kampen som mer spesiell enn de andre kampene som skal spilles utover i sesongen?
– Nei, absolutt ikke. Molde er som både HamKam og Bodø Glimt blant de antatte topplagene i Adeccoligaen 2007. Molde vil helt sikkert rykke opp igjen etter endt sesong. Det som er viktig er at vi gjør jobben vår grundig i 90 minutter pluss litt til. Vi må være våkne helt inn for å unngå baklengsmålene, avslutter Geir Bakke.

John Andreas Husøy – spesiell kamp

Hvordan regner du med å bli mottatt på Aker stadion når du gjør comeback som MFK-spiller i fargene gult og sort?
– Jeg hadde stor støtte fra Molde sine supportere i Tornekrattet når jeg valgte å dra til Moss etter 4-5 sesonger i den blåe drakten. Hvis jeg blir negativt mottatt, så skal ikke det psyke meg ned i det hele tatt. De hadde stor forståelse for at jeg byttet klubb for å få mer spilletid enn det jeg hadde den siste sesongen min i Molde, forteller Husøy videre.

Hvordan skal Moss få med seg alle tre poengene fra Molde?
– Det blir tøft! Vi må jobbe knallhardt for hverandre hele tiden. Må også tørre å spille vårt eget spill, og vi må sette sjansene våre, som det sikkert ikke blir så mange av. Det er viktig for oss å få en kjempegod start på serien, og at vi også holder oss mest mulig skadefrie hvis vi skal hevde oss i toppen denne sesongen.

– Det er også utrolig artig at Moss og Molde får æren av å være de første lagene i Adeccoligaen 2007 som blir vist på riksdekkende tv i en tippekamp. Jeg håper at vi spiller på vårt aller beste med et tilfredstillende resultat deretter. Det ville da gi Moss Fotballklubb god reklame samtidig at vi blir å regne med i år. Jeg trenger ikke noe ekstra motivasjon for å spille mot Molde jeg, hvis jeg får spilletid da, avslutter John «Jonna» Andreas Husøy.