– Må se fremover

Av: Ole Andreas Steen
og Espen Torgersen


– Kampen er spilt, og det er ikke mye vi får gjort med det nå, sier trener Per Morten Haugen.


Med flere spillere igjen i Bergen, grunnet feil i bookingen til hjemmturen, ble det en rolig dag på Melløs. De få som kom seg hjem tok en rolig restitusjonsøkt. Tiden for å reflektere over hva som gikk galt var inne.


– Problemet var at prestasjonene var langt under det en kan forvente. Jeg føler ikke at det var innstillingen og jobbingen det gikk på, mener Haugen.


Bommet på slutten


Bjørnar Johannessen kunne sikret ekstraomganger da han hadde en gigantsjanse i sluttminuttene. Han kom alene med keeper og plasserte ballen i lengste. Dessverre gikk den på innsiden av stolpen og ut.


– Jeg hørte publikum jublet og en liten stund trodde jeg den gikk i mål. Hadde jeg scoret der hadde det blitt ekstraomganger og da er jeg sikker på at vi hadde vunnet. Hadde jeg klart å lagt inn litt mere skru i ballen, så hadde den gått inn, sier han.


At Moss sliter om dagen er intet understatement. Og det er tungt for de få som kan spille kamper.


– Det er kjedelig at vi sliter. En slik opplevelse som vi hadde i går er aldri moro. Cupen skal være en positiv opplevelse. Det hadde vært greit om det hadde vært et eliteserielag vi møtte. Det som skjedde i går er ikke greit. Ekstra tungt blir det når en ser at det var supportere som tok turen helt til Sotra. Vi skuffet dem veldig. Eneste vi kan trøste oss med, er at det sikkert ikke hadde blitt cupfinale uansett…


Saken fortsetter under bildetTOK TUREN: Disse fire supporterne + fotograf Øyvind Horten tok turen til Sotra for å følge Moss på veien til Ullevål. Dessverre stoppet turen i Hordand.


Ingen hjernevasker


Dersom MFKs anke ikke går gjennom, spiller Moss mot Skeid på søndag. Heldigvis, kan man si, så får Moss benytte to spillere som ikke var med i går. Martin Thømt Jensen og Christer Jensen er igjen tilbake etter eksamen.


– Hvordan skal du få opp humøret i laget etter gårdsagens opplevelse?


– Det enkleste er å gå ut og gjennomføre et par harde treningsøkter, så spillerne får ut litt frustrasjon. Jeg har ikke troen på at en hjernevasker skal komme inn, sier Per Morten Haugen.


– Dersom det blir kamp, så tar vi det som en utfordring. Vi spiller kampen med det laget vi har. Vi må bare riste av oss gårsdagens tap og forberede oss best mulig.


– Vurderer du selv å ta på deg skoene og spille?


– Hehe, nei, det har jeg ikke vurdert…