Må håpe på Glimt-tap

Av Andreas Kalgraff
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Moss FK – Ham-Kam 0-0 (0-0)
Adeccoligaen
Serierunde 25
Stadion: Melløs Stadion
Tilskuere: 2220

Moss tok i mot Ham-Kam til toppkamp i Adeccoligaen, og begge lagene trengte å vinne. Moss for å sette press på Bodø/Glimt som skal spille i morgen, og Ham-Kam for å holde luken ned til det samme laget.

Ham-Kam var best i første omgang, med en rekke gode muligheter, men Moss viste nok en gang at de har Adeccoligaens kanskje beste keeper i Arnold Origi.

De få sjansene Moss fikk i 1. omgang var på kontringer etter personlige feil av «Kamma» spillerne, men det ble aldri
de helt store sjansene ut av det.

Det virket som om mossetreneren hadde fortalt kællane noen alvorsord i pausen, for det var ett helt nytt mosselag som startet 2.omgang.
Moss var best i det meste store deler av 2.omgang, hjemmelaget startet offensivt med fine overganger og aggresivt spill på midtbanen, noe som gjorde at «Kamma» virket
rystet i starten av omgangen.
Etter de 10 første minuttene med sterkt mossepress var kampen ganske jevn, med flere store sjanser til begge lag, uten at det resulterte i noen scoringer.

Den største sjansen til hvert av lagene kom rett før slutt.
Først var det innbytter Øvrebø som avsluttet rett på keeper fra ca 8 meter for Moss etter å ha blitt frispilt av Bræmer, mens rett etterpå kom «Kamma» på en kontring, og etter litt frem og tilbake får Ringberg skutt upresset fra omtrent 11 meter, men Origi reddet fantastiskt.

Dermed ble det en underholdende 0-0 kamp, og det var ett resultat ingen av lagene ville si seg fornøyd med.

Hvis Bodø/Glimt vinner i morgen, kan vi etter all sansynlighet vinke adjø til kvalikplassen, mens Ham-Kam bør begynne å bli nervøs for å miste den siste direkte opprykks plassen på målstreken til nettopp Bodø/Glimt.

Moss` beste spiller i dag var Arnold Origi. Marius Gjestrumsbakken trekkes også frem etter en glimrende debut fra start.


Se ellers høydepunktene på vår egen TV ved å trykke linken nedenfor.