Lyspunkt for Pessimisten

Redaksjonen har tallene og mulighetene for neste sesong. Dette er ment for Pessimisten blant oss. Ikke det at den rammede av tungsinn lar seg bevege til et lysere sinn i sitt syn på mulighetene. Man er jo pessimist! Men årets opprykkskamp er ikke over, selv ikke for et raust mosselag som har villet dele poengene med ligakollegaene nesten hver gang. Alle slår alle i årets liga (unntatt Moss som altså deler broderlig), og det er hele ti av seksten lag som kan rykke opp etter 19 spilte kamper! Og ingen har vel stukket av for godt ennå.


– Men skulle det gå så ille at Moss lander på en elendig 5. plass, finnes det en stor mulighet for opprykk i 2009, Pessimisten. Er verden forutsigbar resten av høsten, rykker Sandefjord opp sammen med Odd og Start. Bak vil Hønefoss være heteste kandidat for kvalik.


Så da blir vi kvitt de beste lagene. Tenkt på det? Og dersom Pessimisten får rett i at vi havner i bakleksa resten av året og spiller 1-1 eller 7-7 sånn med jevne mellomrom, så ser plutselig 2009 meget lys ut. Her er hva Norges Fotballforbund skriver om serieopplegget fra og med 2009:


«Fra sesongen 2009 vil to lag rykke direkte ned til Adeccoligaen. Lagene som blir nummer tre og fire i Adeccoligaen spiller to kvalifiseringskamper, der vinneren møter vinneren av kvalifiseringskampen mellom lag 14 i Tippeligaen og lag 5 i Adeccoligaen. Lagene på de fire siste plassene i Adeccoligaen rykker direkte ned til 2. divisjon.»


Her blir det altså muligheter for de nestbeste lagene. Pr. i dag er Moss blant disse. Neste år vil vi da altså ha en gedigen mulighet til å rykke opp. Borte er Odd. Borte er Start. Borte er trolig Sandefjord. Og sannelig tror vi Hønefoss får kvalikplassen, men taper kvalikkampen. HamKam får vi ta i mot, ikke sant, Pessimisten?


Ser dere bildet? Men hva så? Vi skal jo rykke opp i år, så Pessimisten får drodle mer på det som står ovenfor.


Vi andre skal på Tippeligakamper på Melløs i 2009!


-mossfk.no