Lyn sin seiersrekke ble brutt i dag

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Seriekamp/Interkretsserien
Moss jr – Lyn jr 3-2 (1-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 03.05.2007
Kl: 18.45

Målscorere:

1-0, Marius Henriksen(str)
1-1, Joacim Helland
2-1, Vegard Edelsten
3-1, Emil Sætra
3-2, Fredrik Brustad

Moss stilte med følgende lag:
Anders Pedersen, Alexander Carnel, Øystein Jacobsen, Erik Halvorsen, Espen Pettersen, Sondre Fylling, Mats Stolinski, Marius Henriksen (K), Emil Sætra, Vegard Edelsten, Joakim Skarsem

Etter en dårlig NM kamp mot Hauger ønsket vi å revansjere oss mot serieleder FC Lyn Oslo på Melløs, men før denne kampen hadde Lyn vunnet alle sine 6 første kamper i årets interkretsserie. Denne seiersrekken var noe vi ønsket å stoppe.

Vi blir enig før kampen om å gå ut høyt og stresse Lyn. Guttene følger den oppskriften, noe som gjør at Lyn ser usikre ut bakover. Vi produserer en god del sjanser, og spesielt Vegard Edelsten kommer til mange. Desverre klarer vi ikke å sette sjansene i nettet, men vi fortsetter med vårt gode spill. Lyn kommer også til sine sjanser, men en god Anders Pedersen avverger disse med godt keeperspill. Etter ca 25 minutter får vi et frispark midt på Lyns banehalvdel. Vi slår inn og kriger godt i boksen. Resultatet blir at en Lyn spiller handser, og vi får straffe. Dagens kaptein, Marius Henriksen, setter ballen sikkert i mål. Ut omgangen fortsetter vi å presse høyt, og guttene legger ned en stor innsats i å kjempe Lyn ut av kampen. Vi
får også til mye av det spillet vi trener daglig på, hvor vi spiller med få touch, stort tempo og dobling på kanter. Lyn er et svært godt fotballag med mange gode spillere, og dette gjør til at spillet bølger noe frem og tilbake. Lyn får etter ca. 35 minutter en corner som de utligner på. Fra benken ser det ut til at ballen går gjennom alle spillerne og rett i mål. Frem til pause fortsetter spillet å bølge noe frem og tilbake, men vi føler at det er Moss FK som hadde fortjent å lede etter 1. omgang.

I pausen blir vi enige om å fortsette å presse Lyn høyt. Igjen fortsetter guttene å legge ned en kjempeinnsats på kunstgresset, og vi klarer å score allerede etter 1,30 min av 2. omgang. Vegard Edelsten, som i dag spiller en stor kamp, blir spilt igjennom av midtbanen og setter ballen sikkert i mål. Etter dette flytter Lyn laget litt høyere på banen, men vi er alltid tidlig oppe i Lyn spillerne slik at de ikke får ro og ikke klarer å få til det spillet de ønsker. Lyn klarer likevel å komme til enkelte sjanser, men Anders Pedersen fortsetter sitt gode spill fra 1. omgang og avverger det som kommer. I og med at Lyn har flyttet laget høyere opp på banen, så etterlater de seg et stort bakrom. Dette utnytter vi og slår hele tiden baller vinklet mot våre vinger. Vi er også flinke til å flytte folk inn i boksen, og hvis vi hadde vært noe mer heldig med avslutningen kunne vi fort ha «drept» kampen. Vi får likevel 3-1 etter et angrep klippet rett ut av den berømte læreboken. 3-1 målet kommer etter ca. 65 minutter hvor vi starter et angrep helt bak som blir spilt videre til midtbanen. Vår midtbane sender en stikker videre til Emil Sætra som kommer inn i banen fra sin høyre vingposisjon. Han vender så bort en Lyn forsvarer og setter ballen kontrollert i lengste hjørne. Dette var rett og slett et fantastisk angrep hvor ballen går på få touch hurtig i lengderetning. Store og flere samtidige bevegelser gjør at vi klarer å spille Emil frem slik at han omsetter sjansen i mål. Lyn klare ikke veldig lenge etter vår 3-1 scoring å sette inn en redusering. Denne virket fra sidelinjen som et noe enkelt mål. Herfra og ut ble det en meget spennende avslutning på kampen. Vi velger helt bevisst å ikke legge oss lavt. Det hadde da kun blitt spill mot èt mål den siste perioden, og det var noe vi ikke ønsket. Lyn jaget selvfølgelig en utligning, og etterlot seg stort bakrom. Vår midtbane og forsvar var flinke til å se dette, og vi fortsatte å produsere sjanser kampen ut.

Alt i alt føler vi at vi vant denne kampen fullt fortjent. Samtlige spillere som med på bane og benk fortjener stor ros for innsatsen de la ned i denne kampen. De viste en utrolig fightervilje, og rett og slett nektet å tape denne kampen. Samtlige spillere blødde virkelig for drakta i dag. Kvaliteten på kampen i dag var svært høy. To gode lag gjennomførte en kamp med høyt tempo og med både gode individuelle, og lagmessige prestasjoner.

Selv om vi gjorde en god kamp i dag er det ikke mulighet for å hvile på laubærene. Allerede søndag er det duket for et tøft lokaloppgjør mot Sarpsborg.

Mvh,
«Jonne» og Lars

Neste kamp:

Sarpsborg jr – Moss jr

Sted: Kurland kunstgress
Dato: 06.05.2007
Kl: 16.00