Lykkedag for Thømt Jensen !

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Etter spillet på banen, var trepoengeren absolutt ikke ufortjent. Moss spilte overveiende bedre oppbygget spill enn motstanderen, og tok seg av det meste som kom. Lange polere til vingene, var tydeligvis oppskriften til Haugesund. Og en periode slet Moss virkelig. Vi satt med en ekkel følelse av at dette kunne bli nok en grå dag for kællane.

Haugesund spilte nemlig klart best de første 15-20 minuttene. De viste frem flere tekniske delikatesser, og avsluttet livsfarlig minst tre ganger i første omgang. Bare svake ferdigheter i skuddfoten hos flere Haugesundere reddet Moss fra å ligge under. En vennlig stolpe er et eksempel på flaksen Moss hadde i denne perioden.


Utover i førsteomgangen roet det seg foran mossekeeperen. Moss fikk mer tak i spillet, og produserte etterhvert sjanser. De var ikke i samme klasse som dem motstanderne fikk, men et skudd i tverrligger er dog ikke langt unna scoring.

Moss var mest truende på dødballer, og her kom også scoringen i det 42. minutt. Etter litt klabb og babb i bortelagets sekstenmeter, beinet debutant og midtstopper Martin Thømt Jensen ballen i nota med venstrebeinet! Vi kan tenke oss følelsen unggutten hadde etter drømmetreffet! 1-0!

1-0 ved pause er ikke en ledelse man kan ro inn og legge seg bakpå med. Men det var nettopp det Moss forsøkte i alt for mange tilfeller. Vi skjønte ikke hvorfor. Siden det psykiske overtaket ved å ligge over burde prege kampbildet, synes vi kællane ble feige i perioder. Haugesund slår mye langt, men det finnes midler for å stoppe pasninger. Likevel viste Moss klasse da Tommy Edvardsen fra høyrekant legger en «banan» i en perfekt bue inn i sektstenmeteren, hvor banens bestemann, Jonas Krogstad, satte pannebrasken til og ballen føyk mellom hendene på eks-MFKer Per Morten Kristiansen. 2-0! At Haugesund et par tre minutter senere reduserte til 2-1 med et strømpeskudd, var mer tilfeldig enn som et resultat av godt spill av sildabyens helter. Et par fete sjanser til bortelaget mot slutten, kunne imidlertid endt galt for Moss. Det ble med skrekken.


Vi synes Jonas Krogstad var meget god i dag. Han har fremdrift og tør å tråkle litt. Og på hodet var han ofte høyest. Amin Askar var ikke mer enn hårstrået dårligere, og spilte seg opp. Han ble hvassere og hvassere utover i annen omgang, og herjet fælt en stund på venstrekanten. Thømt Jensen greide seg helt fint uten å overbevise. At Fabien Vidalon bør spille fra start neste gang, er vi sikre på. Ikke på grunn av svakt spill fra unggutten, men midtforsvaret manglet fart og trøkk, noe Vidalon har litt mer av. Gudbrand Ensrud er konge i lufta, men sliter lenger ned. Det kunne blitt farlig i dag. Bakke & co har noe se på her, vil vi tro. Vi skal ikke glemme keeper og debutant Fredrik S. Eriksen. Han gjorde en god figur, og hadde ikke sjanse til å redde målet.

Vi sliter også med å bli farlige nok i angrepsspillet. Det blir bare nesten – frem til sekstenmeteren. Hva så? Vi vinner? Ja. Vi vet ennå ikke om Haugesund er en målestokk som gjør at kveldens prestasjon er god nok for å komme blant de fem beste i ligaen. Vi lot oss imponere over Haugesunds mange kvaliteter. Men lykkeligvis: Moss viste seg bedre, og vant fortjent ut fra et helhetsinntrykk. Og ikke minst: Det er ni år siden sist Moss vant en åpningskamp! Dét var deilig å oppleve igjen!