Lørenskog svinger voldsomt

Av Knut Hovland

Vi er over i andre halvdel av sesongen, og MFK fikk en kjempestart ved å slå Mo IL 6–1 på Melløs sist helg. Det var sesongens hittil største seier, og mye tydet på at det endelig løsnet for de gule og svarte da. I fjor løsnet det også for alvor da vi kom inn i august måned.

I vårkampen mot Lørenskog på Melløs vant MFK 4-0, og det var etter vakkert angrepsspill. Til mossfk.no sa Lørenskog-trener Vidar Gundersen før kampen at Moss er en av opprykksfavorittene, og det stemte på det tidspunktet i alle fall.

Follo har etter hvert fått et forsprang på 13 poeng, men med 12 kamper igjen å spille kan fortsatt mye skje. En plassering blant de tre beste er uansett innen rekkevidde, med samme gode spill og uttelling som mot Mo IL sist. Så høyt oppe har ikke MFK vært siden nedrykket i 2010.

Lørenskog ligger relativt trygt plassert på tabellen med sine 17 poeng, og avstanden opp til MFK på femteplass er bare seks poeng. I de fire siste kampene har de tapt og vunnet annenhver gang, først tapte de 4–0 for Kjelsås, deretter slo de Harstad 3-2, så ble det tap 4–1 for Eidsvold og deretter seier 3–2 over Drøbak. Følger de det samme mønsteret, ligger det an til et tap igjen – vi får se.

Det er ikke mer enn en times reise til Rolvsrud kunstgress i Lørenskog, og kampen starter kl. 16.00 lørdag. Med gode støtte fra mange mossinger kan dette gå veien igjen!

Slik er oppsettet for MFKs sterkeste utfordrere i øverste del av tabellen kommende helg: Kjelsås møter Eidsvold Turn hjemme lørdag, Harstad møter Drøbak-Frogn hjemme søndag, Skeid møter Finnsnes hjemme søndag og Follo møter KFUM hjemme søndag kveld. Mandag møter VIF 2 Medkila hjemme.


Hovedtrener Vidar Gundersen og assistenttrener Jørgen Isnes. (Foto: lorenskog-if.no)