Lørenskog – Moss FK 1-1 (1-0)

Seriekamp Lørenskog – Moss FK

 

Sted: Rolvsrud kunstgress
Dato: 17.09.2008
Kl: 20.30

 

Lørenskog – Moss FK 1-1 (1-0)

Startellever Moss FK:
Kristian Bjerke, Jørgen Skifterud, Krister Wemberg, Jacob Mjelde (Bjørn E. Dørre 35′), Øystein Jacobsen, Anders Hegglund (K), Niklas Heia, Tobias Hattevig, Alexander Bachke (Mats Karslen 10′), Vegard Edelsten, Minh Dui Buy (Ali Ahmed 15′)Kampen åpnet jevnt, men med et lite overtak til Moss FK. Minh Dui Buy får en sjanse etter bare få minutter, men dessverre redder Lørenskog-keeperen. Etter denne sjansen jevner spillet seg ut, og Lørenskog kommer mer med i kampen. De store sjansene uteblir for begge av lagene, og spillet foregår mest på midtbanen med Lørenskog som anførere. Moss FK blir i første omgang litt «lave» i sitt spill, og det resulterer i at vi ikke klarer å fylle opp med nok folk i boksen ved de mange innleggene fra Alexander Bachke, som forøvrig spilte en god kamp. I første omgang brukte han Lørenskog backen nærmest som rundingsbøye når han satte fart. Dessverre for oss fant vi aldri den rytmen i løpene og klarte aldri å fylle på med nok folk inn i boks til at det ble veldig farlig.

Lørenskog skulle ta ledelsen etter ca halvtimen da et innlegg treffer pannebrasken til en Lørenskog-spiller, og han scorer et meget flott mål. Bortsett fra denne scoringen har vi full kontroll defensivt. De gjennomspillene som gikk over vår forsvarsrekke var unge Kristian Bjerke ute å plukket.

Moss FKs store sjanse i første omgang er det kapetin Anders Hegglund som får. Etter et innlegg og et perfekt løp av Anders inn på bakre klinker han til på hel volley. Dessverre treffer han ikke helt rent, og samtidig står Lørenskog-keeperen riktig plassert slik at han får ballen rett på seg.

I første omgang klarer vi ikke helt å få til vårt eget spill, og avstandene i laget blir for store. Vi ble enige i pausen om at vi måtte heve oss kollektivt hvis vi hadde lyst til å dra hjem med poeng fra Rolvsrud kunstgress denne kvelden.

Moss FK fremstår som et annet lag etter pausen. Vi flytter beina fortere, vi vinner mer dueller og vi får til mer av vårt eget spill. Sjansene kommer også, og både Minh Duy Bui, Vegard Edelsten og Alexander Bachke har muligheter til å score.

Minh kom mer og mer inn i kampen etter som tiden gikk, og «luftens baron» har en stor sjanse på stupheading etter ca kvarteret som går like utenfor mål.

Samme Minh får sin revansje etter ca 20 minutter etter et innlegg fra Vegard Edelsten. «Minnern» får et meget bra treff på det lave innlegget og ballen fyker opp i vinkelen. En flott scoring fra Moss FK.

Etter scoringen er Lørenskog litt på hæla, og vi jakter en ledelse. Vi finner hverandre med fine kombinasjoner og flott tekniske detaljer, og motstanderen henger ikke helt med når vi setter opp tempo.

Likevel føler vi at Lørenskog er farlige på sine overganger, men defensivt slipper vi ikke til Lørenskog i det hele tatt.
Landslagstopper Krister Wemberg og makkere har full kontroll på det som kommer, og enda lenger bak sto en trygg og god Kristian Bjerke.

Omgangens giantiske sjanse er det Moss FK som får på overtid. Vegard Edelsten vinner ballen ute ved cornerflagget etter hard og god jobbing. Han drar av to, tre spillere og har fri vei til mål helt nede ved dødlinja. Like ved mål velger Vegard å skyte fra kloss hold i steden for å trille ballen til enten Ali Ahmed eller Mats Karlsen som står alldeles helt alene foran mål uten noen Lørenskogspillere på mils omkrets. Dommeren blåser av kampen etter at keeper igjen tok 5-meter.

Ser vi kampen under ett spiller vi en grei første omgang, og en meget bra andre omgang. Hadde vi tatt bedre vare på sjansene våre kunne vi fort tatt med oss tre poeng hjem. Likevel er det greit at lagene får ett poeng hver hvis man ser på banespillet.

Det er ikke lett å trekke frem enkeltspillere i denne kampen, men vi synes at Jørgen Skifterud på backplass og kaptein Anders Hegglund spilte en meget god kamp.

Neste kamp går neste torsdag (25 sept) på Melløs Kunstgress. Lillestrøm SK er da gjester i kampen om tre nye poeng i den meget spennende interkretsserien. Kick off er klokken 19.00.