Lørdagens motstander
Foto: Eidsvold Turn

Lørdagens motstander

Eidsvold Turn vant Norsk Tipping-ligaen avdeling 1 i fjor med 68 poeng på 26 kamper og hele 73-17 i målforskjell. I år spiller de altså i samme divisjon som Moss. Lasse Aarstrand har kontaktet Eidsvold Turn før lørdagens kamp på Melløs – og klubben svarte velvillig på spørsmålene han hadde:

Hva tenker Eidsvold Turn om nivået i PostNord-ligaen, i forhold til Norsk Tipping Ligaen?

Det er uten tvil et høyere og jevnere nivå. I PostNord-ligaen ser man stort sett tette og jevne kamper med to gode lag involvert. Dette viser langt på vei også første serierunde der samtlige kamper i vår avdeling endte med ettmålsseirer. Det finnes ingen enkle kamper på dette nivået, og man blir straffet for feil på en helt annen måte enn nivået under. Dagens 2. divisjon består av en rekke store, tradisjonsrike klubber pluss mange med solid økonomi. Disse klubbene kunne like gjerne spilt et hakk høyere opp om man ser på budsjett og spillerstall.

Har Eidsvold Turn forberedt seg spesielt ift nye spillere og er noe annerledes før årets sesong i PostNord?

Vi gjorde det tidlig klart etter opprykket at vi ønsket å ha troppen som har spilt Turn opp fra 3. divisjon med videre. Mange har vært i klubben lenge og bidratt til at dette opprykket ble mulig over tid og i tillegg tidligere vist at de holder 2. divisjonsnivå. Vi ønsker å ha en mest mulig lokal profil på lag og tropp. Herman Henriksen var med oss også i fjor høst, og signerte permamant i vinter. Fra Strømmen hentet vi Ulrich Østigård Ness med bred rutine fra Obos-ligaen.

Hva tenker Eidsvold Turn om årets sesong og hva er lagets målsetning?

Videreutvikle en underholdende og offensiv spillestil med lokal profil, få minst tre lag bak oss og etablere klubben i 2. divisjon.

Hva er tankene etter debuten mot Kvik Halden?

To røde kort og tap på overtid sier vel det meste om hva slags følelse vi satt igjen med etter kampen. Det ble akkurat som ventet en tett og tøff kamp med få målsjanser. Etter de to utvisningene handlet det meste om å få med seg ett poeng, selv om vi følte oss snytt for straffe på 1-1. Det  ville vært et godt resultat med kun ni mann, men Kvik avgjorde på overtid. Av det positive å ta med seg, viste vi at vi kan spille helt jevnt med et lag som i fjor spilte kvalifisering om opprykk til Obos-ligaen.

Dere fikk tildelt 2 røde ( 2 x 2 gule) kort i oppgjøret mot Kvik Halden, hvordan påvirker det lagoppstilling mot Moss?

Det medfører minst to nye mann inn fra start. Vi har en bred og god tropp, og det ville uansett blitt en del rullering på laget utover sommeren og høsten. Med en kort og spesiell oppkjøring er det ønskelig å fordele belastning. Vi stiller et godt lag på Melløs selv med to karantener.

Kjenner dere til Moss FK, spillere eller andre ting dere er oppmerksomme på?

Vi gjør en grundig jobb i forkant av alle kamper mot alle motstandere slik vi også gjorde i 3. divisjon. Vi mener å ha en god oversikt over Moss, hva de kommer med og hvordan de ønsker å spille, så gjenstår det å se om vi får rett. Moss FK er en tradisjonsrik klubb i norsk fotball som normalt sett har hørt hjemme høyere enn på nivå tre.

– – –

Før kampen mot Kvik hadde Romerikes Blad et intervju med hovedtrener Joakim Dragsten om ambisjonene for sesongen. Han uttalte da følgende til lokalavisa:

– Hovedmålet for sesongen er naturlig nok å berge plassen, men jeg tror vi kan slå godt fra oss mot alle lag, Det har vært en spesiell oppkjøring til sesongen for alle norske klubber. Etter at vi kom i gang med trening, har vi fått gjort det vi skal. Vi kunne ikke vært bedre forberedt enn vi er nå, og vi kan ikke skylde på noen ting.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design