Lokalderbyet som inneholdt alt

REFERAT

Kampen startet jevnt, men etter 8 minutter skjer hendelsen som preger resten av kampen. Amin Askar stikker bak MFK-forsvaret og kommer alene med Andreas Eikum. MFK-keeperen feller Askar, og får rødt kort. Reservekeeper Kristian Bjerke blir byttet inn (for John Muiruri), og på det påfølgende frisparket setter Fernando Wallace elegant i mål.


De neste 10 minutterne blir MFK regelrett overkjørt, og det står 0-3 etter scoringer av Borges og Tegström. Kampen var dermed i realiteten avgjort etter bare 20 minutter.


Hjemmepublikumet fryktet nok at det skulle bli et grusomt sluttresultat, men MFK kom mer og mer med i kampen utover i omgangen. Kenneth Kvalheim hadde flere gode muligheter, men en god Lasse Staw stengte FFK-buret fram til pause.


Moss startet godt etter pause, men dessverre skulle det bli to tidligere MFK-spillere som først skulle komme på scoringslista. Vidar Martinsen var sist på en corner etter 54 minutter, og Amin Askar satte inn 0-5 alene med Kristian Bjerke 5 minutter senere.


Thomas Klaussen var MFKs beste spiller i dag, og han bidro til at dagen ikke ble helsvart for hjemmepublikumet. En flott heading i det 64. minutt og en fantastisk soloprestasjon noen minutter senere gjorde at 2. omgang endte uavgjort.


Skuffede MFK-spillere fikk applaus på veg ut av banen. Selv om Fredrikstad vinner med overbevisende sifre klarer vi i hvert fall å spille helt jevnt mot dem med én mann mindre i de siste 70 minuttene av kampen. Og selv på stillingen 0-5 ga ikke unggutta opp å vise publikumet på tribunen og foran TV-apparatene at det er mye spennende på gang hos hjemmelaget.


Nå blir det en lang pause før vi igjen kan ønske velkommen til hjemmekamp på Melløs. 18. juli møter vi Ranheim – i mellomtiden skal matta graves opp slik at det kan legges undervarme.
Dermed går som kjent neste hjemmekamp (mot Sogndal 4. juli) av stabelen på Sarpsborg Stadion.


KAMPFAKTA

ADECCOLIGAEN 2010
9. serierunde

Moss FK – Fredrikstad FK 2-5 (0-3)

Sted: Melløs stadion
Tid: Søndag 23.05.2010 

Kl: 16.00 


Målscorere:
0-1, Fernando P. Wallace (12)
0-2, Celso Borges (21)
0-3, Andreas Tegstrøm (22)
0-4, Vidar Martinsen (54)
0-5, Amin Askar (59)
1-5, Thomas Klaussen (64)
2-5, Thomas Klaussen (70)


Gule kort:
Niklas Heia, MFK
Joachim Thomassen, FFK

Rødt kort:
Andreas Eikum, MFK

Tilskuere:
4017

Dommer:
Petter Kristiansen Toppe, Bergen


Startellever Moss: 
Andreas Eikum (Kristian Bjerke), Tommy Edvardsen, Krister Wemberg, Fabien Vidalon, Martin Thømt Jensen, Marius Gjestrumbakken, Niklas Heia, Thomas Klaussen, John Muiruri, Markus Ringberg (Vegar Edelsteen), Kenneth Kvalheim (Aleksander Backhe).