Lokal trener: – Jeg skal framsnakke kurset i vår klubb!

Lokal trener: – Jeg skal framsnakke kurset i vår klubb!

Tirsdag ettermiddag arrangerte trenerteamet på A-laget sitt første kurs for lokale fotballtrenere, et opplegg som var helt gratis å delta på. Blant dem som deltok var Jan Fredrik Svendgård, som er trener i yngres avdeling i Kambo IL. Han følte han fikk mye ut av timene på Melløs.

– Jeg synes det var spennende og lærerikt, og det var moro å se hvordan de planlegger og jobber foran en treningsøkt, sier Svendgård, som synes at tre deltakere var litt lite.

Nå skal han selv gjøre en innsats i egen klubb for å få flere til å benytte seg av gratistilbudet på Melløs hver tirsdag ettermiddag på Melløs.

– Det er synd at ikke flere trenere fra byens klubber dukket opp, for dette er et flott tiltak. Jeg tenker å delta på flere tirsdager i mars, jeg skal framsnakke dette i våre klubb, så kanskje jeg får med flere neste gang. Dette er jo i utgangspunktet langt utenfor vårt nivå og aldersgruppe, men det er greit å få litt nytt påfyll med kunnskap. Synes forøvrig at trenerne var skikkelig flotte mennesker, skryter Svendgård videre.

God start på kurset

Assistenttrener Kristoffer Kolsrud var godt fornøyd med ettermiddagen og responsen fra deltakerne.

– Vi var veldig ærlige med dem om lagets styrker og svakheter, og ikke minst hvordan vi kan få mest mulig ut av den spillergruppen vi har. Vi startet kurset med å gå gjennom treningsøkten i god tid før den startet. Der gikk vi gjennom hvilke øvelser vi skulle ha og hvorfor vi skulle ha dem. Deretter var de med på videoanalysen fra sist treningskamp, før de deretter var med på treningen. Vi avsluttet med en evaluering av økten, forteller Kolsrud og legger til:

– Vi prøvde å snakke med dem om viktige momenter som de forhåpentlig kan ta med seg inn mot sine lag. Vi hadde interessante samtaler og vi fikk mange gode spørsmål fra trenerne, sier Kolsrud avslutningsvis.

Kurset varer ut måneden og starter klokken 16.00 og avslutter 19.00 på Melløs hver tirsdag.