Lilleng og Heier til Sparta Sarpsborg

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Ungguttene Steffen Lilleng og Jocim Heier har lenge savnet mer spilletid og har med jevne mellomrom prøvespilt eller kontaktet andre klubber. I dag har klubbene Sparta Sarpsborg og Moss Fotballklubb blitt enige om at Lilleng og Heier blir Spartaspillere. Nå gjenstår bare de personlige kontraktene mellom spillerne og Sparta.
Og spillerutvikling har vært avgjørende for trenerapparatets råd til mosseledelsen om hva som er optimalt for spillerne som nå er i avgang.

– Vi har hatt meget treningsvillige og seriøse unggutter i stallen over flere år uten å kunne tilby dem nok spilletid. Derfor er vi nå svært glade for at vi har fått en avtale med Sparta. Det sikrer at Steffen og Joacim kan fortsette på samme nivå som tidligere, og vi tror også at et miljøskifte vil virke positivt på deres karriere.

Dette sier spillerutvikler Joakim Mensen nå i ettermiddag. Han har sett at klubben ikke lenger kan holde på spillere som ikke får tilstrekkelig tid på banen til å utvikle seg. Nå får altså ungguttene en ny sjanse lenger sør i fylket, på samme nivå.

– Spillerene er også tilfreds med løsningen, og vi tror at når to lagkamerater går sammen til en ny klubb, så er det ekstra gunstig, mener Mensen.

– Hva så med Sprint/Jeløys jakt på Heier?
– Vi har hatt en løpende dialog med Sprint hele veien, og de er inneforstått med at vi ikke kunne vente stort lenger med å hjelpe Heier videre.

Sprint/Jeløy har slitt med å få reist midler til avlønning av Heier. Da dette ikke har lyktes, er partene enige om løsningen som fører til at Heier forlater Moss til fordel for Sparta. MFKs keepertalent, Jørgen Kjærnes, kan fortsatt være en kandidat for den keeperløse klubben på øya.