– Lærerik teambuilding

I helgen har a-laget hatt teambuilding. Det var både frykt og litt glede i forventningene blant spillerne, særlig med tanke på fjorårets

 teambuilding som var knallhard med tanke på både fysikk og mentalitet.
I år ble det også fysisk hardt, men mer fokus på gøy, samarbeid, det å gå ut av komfortsonen og mentalitet.

Ole Martin Nesselquist ble spurt om å beskrive helgen med ett ord.

– Lærerikt, sa Nesselquist etter å ha vært innom ord som interessant, slitsomt og samholdsutviklende.

Etter kampen mot Sarpsborg 08 fredag dro a-laget rett til Melløs for å starte teambuildingen. Alt av mobiler, penger, førerkort og annet ble samlet inn og spillergruppa ble delt inn i tre lag – Gul (Tim R som kaptein), Sort (Thomas K som kaptein) og Grønn (Rene E som kaptein). Første oppgave, som handlet om intelligens, ble gjennomført: Kahoot-quiz. Her var det lag Grønn som stakk av med seieren.
Så var det leggetid. I 2017 måtte spillerne opp midt på natta for å gjøre flere fysisk harde øvelser. Det var derfor knyttet stor spenning til om dette ble tilfellet også i år.

Vekking klokken 04:15
Og det ble det. Klokken 04:15 ble spillerne vekt av Ole Martin Nesselquist. Oppgave 2 skulle gjennomføres. Tidligere mosseordfører og nå stortingsrepresentant Tage Pettersen var hyret inn for å ha ulike øvelser med gutta, inspirert av øvelser fra militæret.
Fra bårebæring til logikk til trekking av bil med tau. Oppgave 2 ble avsluttet med en stafett: push-ups ble gjennomført inne før det var løping i snø på løpebanen etterfulgt av snøballkasting på blink (brusboks). Stafetten ble avsluttet med en matteoppgave. Hele oppgave 2 ble vunnet av lag Sort.
Takk til Tage Pettersen som tok seg tid til å planlegge og gjennomføre fire timers opplegg midt på natta!

(Saken fortsetter under bildene)
    

   

   

Paintball og rodeo
Det ble ikke noe tid til avslapping etter dette. Ferden gikk da til Våler aktivitetssenter hvor det var paintball som stod på agendaen som oppgave 3. Etter meget godt samarbeid og taktikk i verdensklasse vant lag Grønn den «krigen». Etter spillerne hadde kommet seg ut av paintball-utstyret ble det en spontan bonuskonkurranse på rodeo. Den vant lag Gul etter at Tim Reinback utklasset resten. Dermed hadde alle lagene hver sin seier.

(Saken fortsetter under bildene)

Humor
Og endelig fikk «kællane» påfyll, i form av pølse i lompe. Etter energi-boosten samlet alle seg inni ei lita hyggelig «hytte», fortsatt på Våler, for gjennomføring av oppgave 4. Her ble gutta utfordret i humor/kreativitet gjennom improvisasjonsteater og vitseframføring. Her ble det seier til lag Sort.

Moss rundt
Tilbake til Melløs og presentering av oppgave 5: Rebusløp.
Ole Martin Nesselquist og Morten Giæver hadde planlagt og satt opp en rute med ti ulike steder spillerne skulle innom. For å vite hvor neste post var måtte de løse ulike rebuser og oppgaver og quizer. Du så kanskje flere av spillerne rundt omkring i Moss i løpet av denne rebusen.
Etter nesten fire timer rundt omkring i Moss med ulike oppgaver og utfordringer kom lagene i mål på Melløs. Det ble meget jevnt og det var lag Sort som vant rebusløpet på tid. Men, lag Gul gjennomførte flest bonusoppgaver (som f.eks å bære en fremmed på gullstol gjennom hele gågata mens de sang en supportersang om vedkommende). Dermed var det kun 3 poeng som skilte alle tre lagene i sammendraget etter rebusløpet, med kun én oppgave igjen.

(Lag Grønn synger «La Hjertet Slå» til noen fremmede på gata, og får dermed 10 bonuspoeng)


(Lag Sort forbereder sin revysketsj)
Underholdning

Etter litt mat og Premier League på «storskjerm» var det klart for siste oppgave. Lagene ble utfordret i underholdnings-segmentet. En
forestilling på minst fem og maks ti minutter skulle vises for resten. Alle fikk 1 1/2 times forberedning og gutta brukte tiden godt.
Lag Sort var først ut. De spilte en slags revysketsj om konflikter som kan oppstå på vei til Gran Canaria på ferie. Meget god idé, morsommekarakterer og god bruk av ulike humor-elementer.
Lag Grønn spilte ut en parodi-sketsj hvor arrangørene Morten Giæver og Ole Martin Nesselquist fikk kjørt seg, i tillegg til noen av spillerne.Herlige parodier og spot on. Denne forestillingen skapte mye latter i salen.
Lag Gul var sist ut og det laget som gikk mest ut av komfortsonen. De sang en medley med flere kjente låter sydd sammen med litt dans og stripping. Her viste Andreas Elvestad fram sin flotte Elvis-lignende sangstemme. Veldig modig og herlig gjennomført.
Etter en liten oppsummering ble til slutt lag Grønn kåret til vinneren av oppgave 6. Og ettersom det var så jevnt før siste oppgave ble de også vinner av hele teambuildinga.

Dagen var over og gutta fikk dra hjem.
En vel gjennomført teambuilding hvor gutta fikk testa seg i fysiske oppgaver, samarbeid, mentalitet og komfortsonen.

(Endelig litt påfyll)

(Gutta forbereder vitseframføring)

(Biltrekking)