Kvik Halden – sendt svimle hjem !

Av: Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)


Fakta:
Torsdag 1. september 2005 kl. 18.30
Melløs, kunstgressbanen
Moss FK II – Kvik Halden II 3-1 (2-0)
Kvik Halden II: (60)
Moss: Nordgård (32), Fredriksen (43), Udnæs (61)
Gult kort: Truls Steinsvik, Moss

Laget:

Keeper Joacim Heier
Venstreback Halvard Lien Simonsen
Stopper Terje Tangen
Stopper Håkon Dahlbom
Høyreback Jens Skogmo
Midtbane Christian Udnæs (Lars Ove Engen 30 min
Midtbane/spiss Steffen Lilleng
Midtbane Lars Herbert Nordgård
Midtbane Morten Jakobsen
Midtbane Jon Andre Fredriksen (Martin Reier 20 min)
Spiss Truls Steinsvik (Erik Halvorsen 45 min)


Raske kombinasjoner og aggressiv gjenvinning av ball, satte haldenserne helt ut av spill. Det manglet bare fem-seks scoringer, så hadde kampen vært komplett for mosserekruttene. 3-1 gir således et feil bilde av kampen.

Moss satte standarden fra de første minuttene og var stadig frempå, men siste fase av spillet gikk som regel noe tråere. Trolig også fordi Kvik falt ned med mye folk i midtforsvaret i perioder, i og der prøvde mossingene å tråkle seg fri. De gangene Moss kom på kant ble det farligere. Kvik på sin side produserte nærmest ingenting i første omgang.

Den første scoringen til Moss kom først etter 32 minutters spill, da Lars Herbert Nordgård banket inn ballen med venstre-foten fra seksten meter etter en del frem og tilbake foran målet til Kvik. Kontant, kan man si! 1-0.


Både Christian Udnæs på høyre kant og Jon Andre Fredriksen på motsatt side gjorde livet surt for haldensernes bakre ledd. Bare synd avslutningene ikke fungerte helt for Moss i dag, til tross for et utall av hele og halve sjanser. 2-0 kom etter fint samspill mellom Nordgård og Fredriksen på venstre kant. Fredriksen lobbet lekkert og kaldblodig over en utrusende keeper. Et flott mål !

Andre omgang startet som første. Unge og lovende Truls Steinsvik gikk ut i pausen og ble erstattet med nok en ung og lovende spiss, Erik Halvorsen. Halvorsen greide seg veldig bra mot de eldre og tyngre haldenserne og var nære på å lykkes flere ganger. Det «siste» manglet for mosseangriperne og 2-0 sto seg helt frem til det 60. minutt da det glapp i mosseforsvaret. Fra høyre kant ble et innlegg møtt på fem meter og satt kontant i mål. «Flatterende» blir for svakt uttrykk, men Moss kan skylde seg selv etter en stygg ”tellefeil” på venstresiden. Dermed sto det med ett 2-1.


Dette likte ikke mossespillerne, og gikk rett i angrep. Etter mye klabb og babb i Kvik-forsvaret løsnet Christian Udnæs skudd fra sin høyre kant og rettet opp inntrykket fra minuttet før. 3-1!

Trener Rune Tangen koste seg på benken og så sine disipler spille fotball som ”ut av læreboka”. At det glipper ved scoringen gjør ikke noe når vilje og pasninger sitter som støpt over hele banen. Mosselaget holdt tempoet oppe gjennom hele kampen og slapp aldri til haldenserne utenom baklengsmålet. Laget angrep i bølger og plaget Kvik med en rekke gjennomløpninger i hele bredden. Man kan trygt si at alle på laget presterte over middels og vel så det. Dermed ble Moss ”umulige” i dag.

Best på et godt mosselag mener vi Lars Herbert Nordgård var. Han holdt hele kampen, men resten av midtbanen lå ikke langt bak i prestasjoner. Løpsvillige backer og solide stoppere skapte frustrasjoner hos Kvik-lagets spisser. Innbytterne viste at de har mye fotball i seg og laget ble ikke redusert ved deres inntreden. Størst fremgang på laget viste Christian Udnæs med stor fart og en sikrere fot enn på lenge.