Kubeite på Melløs

                                                                               Banen trenger mye stell


– Gressmatta er lysegrønn og bærer preg av store mengder med løvetann og kløver blant gresstustene, det betyr at det finnes ikke noe næring i jorden under banen. Det som er vanlig er at en gressbane blir klippet og trimmet tre ganger i uken for å få et tett og bra resultat, forteller Trandem.

– Det er tydelig at banen ikke er luftet, pigget, gjødslet, og vannet godt nok på lang tid. Gresset er rett og slett preget av vinterskade og isbrann, fargen er også annerledes i forhold til gresset som er på kantene rundt selve banen. Det er fryktelig trist å se hvordan banen som engang var meget fin, bare forfaller på denne måten. Moss kommune har brukt store pengesummer på å ruste opp hele stadionanlegget på Melløs, men å bruke rundt kr. 40.000 – 50.000,- i året ved å følge vedlikeholdsprogrammet som vi anbefalte etter at vi i Østfold Gress la det nye gresset for noen år tilbake, men det blir merkbart ikke prioritert.

– Selve banen har riktig overhøyde etter regler og krav, det ble også fylt på en del sand for at dreneringen av regnvannet skulle kunne forsvinne raskere ned i drensssystemet. Men det er fortsatt mulig å få banen i god stand, ved å begynne å gjødsle og stelle banen, men det må gjøres omående. Men det vil bli betydelig mer kostbart å la det drøye ut i tid. I verste fall så må store felter av banen fjernes og byttes ut med nytt friskt gress,  forteller en oppgitt Johnny Trandem til mossfk.no 


MFK-trener Michael Frank og Johnny Trandem fra Østfold Gress er oppgitt over hovedbanens tilstand, og dens
manglende stell fra de ansvarlige i Moss Kommune. (Tekst og foto: Alvin Holm)
 
                                                                             Overrasket hovedtrener

– Kommunen har investert i en flott gressmatte med undervarme og brukt millioner av kroner på dette stadionanlegget. Leverandøren som utførte arbeidet og fremla en vedlikeholdsplan har nå vært her og sett om dette er fulgt opp etter anbefalingene. Det viser seg at det ikke er tilfellet, noe som er veldig skuffende for en leverandør som ønsker å være stolt av sitt arbeid.  Men som nå ser at det misligholdes av kommunen, og vi er overrasket over at det kun er manglende vedlikehold som er årsaken – har kommunen såpass mye penger at de gir blaffen i vedlikeholdet og bare venter på å legge nytt gress igjen til mange millioner?, sier MFKs hovedtrener Michael Frank i en kommentar i denne saken.