Kristian i trening igjen

Kristian har gått skadet siden 1-0 seieren over Tromsø 13. mai. I dag var han klar for sin første trening med ball. Og gjett om han gledet seg.

Humøret var på topp hos Fredrikstad-gutten da han møtte opp på klubbhuset foran dagens trening.
– Siden jeg ble skada har jeg trent styrke, løpt og sykla på ergometersykkel, forteller han. – Det nærmeste jeg har kommet full trening er da jeg har vært med på teknisk oppvarming et par ganger den siste uka. Det er stort sett det eneste. Det kjennes bedre i lysken nå og jeg håper å kunne trene for fullt i dag, avslører Kristian.
– Jeg skal prøve meg på spill for første gang siden Tromsø-kampen, smiler han.
Spillesugen?
– Ja, fryktelig. Jeg er utrolig sugen på å komme i gang med ball nå. Det føles som en evighet siden jeg sist var i kontakt med ball. Så jeg gleder meg.

Selv om lyskeskaden har satt han utenfor spill, har han likevel vært til stede for å se sine lagkamerater spille kamp.
– Det har jeg vært. Ganske ofte egentlig.
Selv om Kristian nå er i trening igjen, vil det fortsatt gå en stund før han vil være klar for dyst igjen på A-laget. Det mener i hvert fall han selv.
– Jeg regner med det er en stund jeg er aktuell for A-laget, ja. Men jeg håper å kunne spille B-kampen på lørdag. Jeg skal snakke med Anders Fægri, men hvis det går bra på trening i dag og på torsdag og fredag, tror jeg skal kunne kanskje spille en omgang lørdag, om ikke kampen er flytta, tror han selv.
– Kondisen er selvfølgelig ikke så bra som den var. Det er den ikke, men jeg regner med det skal gå et par uker, så bør jeg være nogen lunde i form igjen. For å spille kamp på eliteserienivå, trenger jeg sikkert litt mer tid.
Som mot TV-kampen mot Brann?
– Det hadde vært moro å vært klar til den kampen, ja. Hadde ikke sagt nei om jeg hadde fått muligheten til å komme som innbytter å avgjøre kampen, gliser han.
I morgen er han selvfølgelig til stede i Halden for å overvære cupkampen mot eks-storheten Kvik.
– Ja, som publikummer regner jeg med. Vi bør vinne klart. Et par tre mål i hvert fall, men det viktigste er å gå videre. Det blir et Østfold-oppgjør, så det blir en tøff kamp. Men cup er cup, avslutter en spillesugen Kristian.