Krig eller fotball?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Mossingene bør være sterkere enn laget fra Danmarksplass i Bergen. Selv om kællane ikke har overprestert på utebane, er tiden inne for å vise at det å være hjemmefra ikke er så verst. Det er jo de samme beina og de samme hodene som stiller til kampstart.

Moss scorer til slutt
Vi likte det vi så mot Raufoss. Redaktøren har ikke blitt gal, men vi mener faktisk å se at Moss igjen avgjør kamper der motstanderne saboterer spillet bevisst eller ubevisst. Raufoss begynte å drøye etter et par minutter og viste ingen interesse for å gå fremover på banen. Det straffet seg heldigvis. Moss knekket koden og tuppet Raufoss ut av Melløs med to sene scoringer. Raufoss spiller ikke slik neste kamp, antar vi.

Krig eller fotball?
Løv Ham er nok hakket hvassere enn totningene. Vi frykter lange baller fremover, men håper det beste. Lange baller medfører at Moss må legge om tidligere enn nødvendig, og andre spillere må brukes. Selvfølgelig avhenger det av Løv Hams vilje til å fylle på med folk bakfra. Vi tror de tør akkurat det, og da kan vi fortsatt spille fotball. I motsatt fall legges Strand på topp, og krigen er i gang. Mot Sogndal viste imidlertid Løv Ham offensive og aggressive ferdigheter som Bakke bør ha med på taktikk-tavla før kampen.

Kommer Hallvard Ligård?
Snart lukkes overgangsvinduet igjen. Moss vil før det trolig ha signert en målfarlig herre ved navn Hallvard Ligård fra de indre skoger. Finner unggutten formen og tempoet som kreves et par divisjoner over Tynsets tilholdssted, kan dette bli en spennende inntreden på et mosselag som scorer for få mål til hevde seg helt i toppen. Kampen om tredjeplassen er ennå ikke helt over. Men den er det hvis Moss ikke scorer flere mål pr. kamp. Og scorer flest mål pr. kamp…

Bare fire spillere igjen fra i fjor
I skrivende stund er ikke elleveren røpet til redaksjonen, men mange skifter blir det ikke fra Raufosskampen, antar vi. Bare fire spillere fra kampen i fjor vil trolig entre banen. På fett bergensk gress, trolig i kuling og regn, skal Moss hente hjem tre nye poeng i morgen. Det gikk fint i fjor. Det var ikke mye sol og varme da heller…

Lykke til i Bergen , kællær!