Kråkene senket kanarifuglene!

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Moss G16 IK – Lillestrøm G16 IK 3-1 (2-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 18.09.2007
Kl: 18.00

Målscorere:

1-0, Håkon Evensen
1-1, Robin Karlsen, str
2-1, Niklas Heia
3-1, Håkon Evensen

Håkon Johansen – Sterkt av oss å vinne

Dere imponerte noe veldig i dag med bra spill og med tre poeng over Lillestrøm, hvordan oppsummerer du dette?
Ja, det er veldig sterkt av oss å slå dem. Vi tapte hele 6-2 for dem på bortebane i våres, det skyldes en god del personlige feil den gangen. Men nå har vi heldigvis begynt å luke bort mye av det, det er moro å se hvordan det fungerer defensivt over hele linja her i dag. Det er mange spillere som står frem i dag med knallhard jobbing for hverandre igjennom hele kampen, vi kriger godt ifra oss i duellspillet og lager frispark innimellom men det er bedre enn å få brudd i mot oss synes jeg. I dag spiller vi veldig bra fotball og kommer deretter til mange sjanser, som sørger for at vi har god kontroll i hele kampen igjennom.

Jeg har veldig lyst til å trekke frem backfirern og keeperen våres som fikk alt til å fungere bra i dag, både sikringspillet som midtbanen og angrepet fikk til på en godkjent defensiv måte. Samtidig så har vi orken med å angripe hele tiden. Jeg er også veldig fornøyd med laguttaket mitt forut denne kampen, vi vraket en spiller som var veldig god sist til fordel for Håkon Evensen som takket for tilliten med å score to mål i dag. Det beviste at jeg gjorde noe riktig her i dag, forteller Johansen videre.

Har dere noe muligheter i det hele tatt med å berge plassen deres i interkretsserien?
Den er kollosal liten dessverre, vi ligger elleve poeng bak dessverre. Skal vi ha noen mulighet så må vi faktisk vinne de siste fem kampene våres, alle de resterende lagene som vi skal møte i høst er mulig for oss å slå. Har vi samme gutsen og innsatsen som vi hadde i dag da er sjansen for å beholde plassen i interkretsserien stor.

Hva betyr det for deg å få med deg en så erfaren fotballspiller som «Julle» i trenerteamet, han er også er utnevnt til merkemann her i klubben?
Det har vært veldig bra å få med «Julle» synes jeg, alt blir lettere når vi har en til i trenerteamet. Forhåpentligvis så lærer han noe av dette fremover siden han skal ta over treneransvaret etter meg så fort sesongen er ferdig spilt, jeg selv skal over i en annen rolle i klubben.

Hva er det du skal gjøre da?

Jeg skal fungere som en trenerkordinator, der jeg skal følge opp alle trenerne i yngres avdeling. Blir også litt mer fritid på meg som det har vært lite av de to siste årene.

Det var viktig med en seier for dere i dag, men det var et skår i gleden at en av profilene dine skadet seg stygt på slutten av kampen?
Ja, det var forferdelig trist for Niklas Heia som er i kjempeform for tiden og som også sto for en av scoringene her i dag. Han er en veldig viktig spiller for oss, ikke noe tvil om det. Det ser ut til at han har fått kneet sitt ut av ledd etter en vridning i en duell, han hadde tydeligvis store smerter. Dommeren blåste av kampen få minutter før full tid pga denne triste situasjonen, vi tok ikke sjansen på å bære Niklas av banen grunnet skaden og de påfølgende smertene. Så vi valgte å la han ligge i ro frem til ambulansen kom, da fikk han smertestillende behandling før turen fortsatte til sykehuset i Fredrikstad.