Korsvoll – Moss

1. runde NM

Korsvoll – Moss

Dato: Torsdag 13. mai
Sted: Korsvollbanen, Oslo

Kl: 18.00


Korsvoll skriver følgende om Moss Fotballklubb på sine egne hjemmesider

Gultrøyene fra Moss hadde sin definitive storhetstid på 1980-tallet, da de først vant cupen for første gang i 1983, før Nils Arne Eggen ledet dem til deres foreløpig eneste seriegull i 1987. Utover 90-tallet gikk de opp og ned mellom landets to øverste divisjoner, og siden 2003-sesongen har de spilt i Adeccoligaen.

Knut Tørum var nær ved å føre Moss tilbake i det beste selskap i 2005, men Molde ble for sterke i kvaliken. Etter dette har gultrøyene stort sett havnet på øvre halvdel av tabellen. I det siste har de i likhet med flere andre klubber hatt store økonomiske problemer, men til tross for dette har de klart å holde på rutinerte spillere som Kenneth Kvalheim og Markus Ringberg, så Korsvolls stoppere skal få bryne seg på mange kilo rutine og målteft i torsdagens cupkamp.

I årets seriespill har Moss åpnet med tre seire, to uavgjort og to tap. Årets Adeccoliga ser riktignok ut til å bli rekordjevn, og Moss er bare et par scorede mål fra å inneha en av kvalikplassene. Samtidig er de kun henholdsvis to og fire poeng bak Bodø/Glimt og Ranheim, lagene som innehar de to plassene som sikrer direkte opprykk.

I helgen vant de 2-1 hjemme over nettopp Bodø/Glimt, en kamp de selv omtaler som årsbeste på
hjemmesiden sin.


Det er likevel ingen grunn til panikk, for dette blir morsomt uansett. Korsvoll har dessuten vist at de kan spille jevnt mot antatt sterkere motstand flere ganger tidligere.

I 2006 ble det et hederlig 0-2-tap mot Odd Grenland i 2. runde, men det var året etter at det virkelig ble cupfest på Korsvollbanen. Et av de største øyeblikkene kom på overtid i
2.runde-kampen mot Stabæk, da keeper Stian Straume scoret på corner og sikret 2-2 og ekstraomganger mot laget som samme år tok sølv i Eliteserien. (Kilde: Korsvoll.no)