Kommentarer etter årets første kamp

Tekst/arkivfoto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Marius Gjestrumbakken ble den eneste på scoringslista i gårsdagens kamp og forteller her hvordan målet kom:
– Jeg ble med på et angrep på venstresiden og fikk en pasning fra Bjørnar, og tenkte at jeg skulle prøve å dra meg innover for å komme til en skuddmulighet. Den fikk jeg og skjøt i nærmeste hjørne.

Hvordan synes du selv at det gikk i sesongens første treningskamp der forskjellen på omgangene var vesentlig?
– Første omgang var veldig bra, vi fikk til spillet vårt og det meste stemte frem til sidebytte. Men i andre omgang mister vi ballen alt for mye og kommer for mye løpende etter Godset-spillerne, vi blir presset bakover hele tiden og kommer ikke helt inn i vårt eget spill.

Har alle byttene en del av skylden, føler du?
– Det var jo en del bytter i pausen, men det skal ikke ha noe å si siden vi er et lag som skal fungere godt sammen hele tiden, avslutter målscorer Gjestrumbakken.

Kenneth Kvalheim var en av spillerne som debuterte for Moss i dag:

– Jeg synes jo at det gikk sånn tålig greit. Første omgang spilte vi jo veldig bra synes jeg. Vi kom også til en del sjanser som fort kunne blitt farlige. Etter pausen så var vi rett og slett alt for dårlige. Det ble for mange bytter og mange nye spillere i tillegg. Det blir ikke så lett å spille med lagkompiser som du aldri har spilt kamp med før, men samspillet mellom oss vil jo selvfølgelig komme fremover mot sesongstart.

Føler du selv et stort forventningspress av MFKs sine tilhengere og andre interesserte siden du innehar toppscorertittelen fra Adeccoligaen 2007 sesongen. Du er jo kjøpt inn for å bøtte inn med mål?
– Nei, jeg gjør egentlig ikke det, for å være ærlig. Jeg legger ikke så mye press på meg selv. Jeg vet selv at jeg kommer til å prestere etterhvert. Har stor selvtillit, heldigvis!

Kampens andre debutant, Bjørnar Johannesen,synes det var godt å kommei gang:

– For det første så var det veldig godt å komme igang. Jeg kom sånn greit nok ifra det føler jeg. Vi leverer en første omgang som er veldig god der vi var betydelig bedre enn Strømsgodset, så faller vi en del i andre omgang. Det er fortsatt tidlig i sesongen, men vi kommer garantert sterkere tilbake.

Er hurtigheten en del av dine sterke sider? Du hadde jo en del fine raid på kanten?
– Jeg føler at jeg hverken er hurtig, treg eller sånn midtpå. Men det gjelder å være litt rask inni situasjonene også når mulighetene byr seg.

Du hadde jo noen sjanser til å sette ballen i nota. Hva tenker du om det?
– Jeg hadde spesielt en på hodet der som burde gått inn. Vi skapte jo alle en del muligheter før pausen, men vi må jobbe fremover for å sette litt flere av de når gjelder som mest. Men det er fortsatt januar måned og vi er nettopp kommet igang, så det skal bare bli bedre utover. Dette tar vi som en god treningsøkt, og det var det helt sikkert for begge lag.

Har du begynt å få litt mersmak på Moss nå etter overgangen fra Sparta Sarpsborg?
– Jada, jeg føler at jeg har kommet godt i gang nå. Det er en utrolig fin gjeng og ikke minst et veldig spennende lag som gjør at jeg gleder meg enormt mye til serien starter opp i april, forteller Bjørnar Johannesen til mossfk.no