– Komme nærmere drømmen

Spent kom jeg inn på Melløs 2. januar i år. Jeg hadde hatt mange gode og konstruktive samtaler med både Thomas, Siv og Ole Martin de foregående 6 månedene. Status etter det første halvåret er at jobben svarte til forventningene.  

 

MFK-familien:

Kontoret var ryddet, det hadde Siv ordnet opp i. Det er hun som passer på at ”brakka” er ryddig. Ole Martin sørger for at det er rotete igjen. Thomas korrigerer oss litt, han er tross alt øverste lederen i MFK-familien. Matrixteamet hadde plassert en gave på pulten; «velkommen til Moss FK». Tonen var satt. 

 

Det er svært mange dyktige folk som jobber frivillig for MFK hver eneste dag. Alle har en drøm om at vi en gang skal få toppfotball tilbake til Moss. Styret, et svært arbeidene styre, gjør og har gjort en kjempejobb. Uten de hadde det neppe vært noe igjen av MFK. De jobber knallhardt hver eneste uke for at vi skal kunne komme nærmere drømmen. Thomas i spissen, kan alt, kjenner klubben inn og ut. En supporter kommer inn og spør om han kan kjøpe sesongkortet han hadde i fjor. ”Felt D, rad 9, sete 6” kommer det fra Thomas mens han selvfølgelig gjør et par andre ting samtidig. Siv styrer marked, et rivjern. Lønna er en colaboks etter hver signering. Ikke en særlig feit bonus. Runar styrer yngres, og hjelper til på marked. Han har dratt i gang flere av de flotte tilbudene vi har gjennom MFK Care. Renate er arrangementsansvarlig, det er mye som skal i boks. I år har vi også fått inn Klaus på økonomi. I sum er det et arbeidende styre som har utrolig mye spisskompetanse. 

 

Matrixtemaet gjør en flott jobb, Morten Andersen er kommet inn som en arbeidsmaur (se egen sak), pluss en haug av andre flotte mennesker som hjelper til med alt mulig. Tusen takk, dere vet godt hvem dere er. 

 

Vi gjør utrolig mye bra, var det første jeg tenkte, men vi må bli flinkere til å fortelle om det. Skryte litt av oss selv. Jeg kjente godt til Morten Giæver fra før. En god fotballspiller, en fotballklok herremann, som i tillegg er rå på hjemmesider/facebook/tekster. Et kinderegg. Heldigvis valgte Morten oss, og ikke Tromsdalen. Kanskje kommer det nytt på hjemmesidefronten utover høsten. 

 

Muligheten for å hente hjem Martin Thømt Jensen var også en gavepakke, tusen takk FFK. Han er lokal, kjenner mange i byen, er en god fotballspiller, og er i full gang på marked. Også et kinderegg. Fotballskolen styrte han med jerngrep, 170 barn hadde ei flott uke, velkommen tilbake til høsten og neste sommer.  

 

Sport:

Vi startet vinteren med å legge opp et knallhardt opplegg. Ole Martin og undertegnede var enige om at vi hvert fall skal bli gode på det som er gratis: Trene mye, ha vektmålinger, fettmålinger, løpetrening, styrketrening før hver trening, videoanalyser av spillerne, kvalitet på treninger. Vinteren var knallgod, vårsesongen bra den også. Vi er fornøyd, men bare passe, vi har tapt tre kamper (hvor den ene var i cupen mot Sarpsborg 08), tre mer enn vi hadde tenkt. Det kan hende vi taper noen til, men vi skal trene og utvikle oss i hverdagen. Er mandag til fredag bra blir det ofte bra lørdager også. 

Juniorlaget, med Kjetil Jensen og André Kraft Tveter som trenere, ønsker vi også å få med på å bedre treningskulturen. De vil også være med på dette. Vi har kjørt kostholdsforedrag for dem og håper å få til diverse testinger der også etterhvert. Det passer bra, hele klubben skal ta steg. Helt fra A-lag, og ned til de minste lagene.

 

Marked:

Sponsorbudsjettet for 2017 er på 2,5 millioner, en del mer enn vi klarte i 2016. Hårete, ja kanskje, men Siv som nevnt er optimistisk, og det er fint å ha noe å strekke seg etter. Gamle samarbeidspartnere er med videre, det er vi utrolig takknemlig for. Nye har kommet til, det setter vi også umåtelig pris på. Byfesten, hvor vi uoffisilet hadde rundt 2000 tilskuere på Melløs ble en kjempehappening. Mange bedrifter bidro sterkt til at dette ble en kjempefest på tribunen, samtidig med klingende mynt i kassa. Vi mangler fremdeles en del på marked, og skal jobbe hardt i høst for å komme i mål. Jeg er ganske sikker på at vi skal klare det. Vi skal jobbe godt inn mot Sprint-kampen 26 august. Merk dere datoen!

 

MFK Care:

For en drøm! MFK Care er første AS med en egen mor, Siv! Vi har mange gode prosjekter, nesten for mange, men vi ønsker å favne bredt og hjelpe så mange som mulig. Siste tilskuddet er gatelag for rusmisbrukere og tidligere rusmisbrukere. Vi deltok på nasjonal turnering på Hankø og Fredrikstad stadion med 12 spillere. Utrolig artig. Vi har også fotball for voksne innvandrere, tenåringer, SFO-treninger for Bytårnet osv.

 

Yngres:

Gutter 16-laget har gjort det meget bra, og reiser snart på cup til Danmark hvor de skal delta på Uber cup. I resten av yngres avdeling jobbes det hardt for å utvikle oss videre, samt bygge videre på det flotte samholdet vi har i klubben. Ole Martin har i år som i fjor fortsatt med å ha jevnlige trenerforum. Ole Martin med hjelp fra A-lagsspillerne har også hatt treninger for samarbeidsklubber i mosseregionen. 

 

Jeg og vi håper så mange av dere tar turen på Melløs både i sommer og utover høsten. Det setter vi spillere, og klubben, utrolig pris på. Kråkevingen setter farge på kampene, en hel haug fant veien til både Vestfossen og Halden. Tusen takk.  

 

Sommerhilsen

Kjetil Berge