…Kollshaugen stiller ikke, men Gjestrum?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Et av de største talentene i MFK i dag er avkom etter Rune Gjestrumbakken, tidligere mosseback og totning.
Marius Gjestrumbakken (19) sitter på benken i Moss og aspirerer til en plass i førsteelleveren. Kanskje får vi se ham på banen allerede søndag, mot laget faren startet sin fotballkarriere i en gang på søttitallet.

Fra Raufoss til Moss
Men profiler som Stein Kollshaugen og Svein Grøndalen har også spilt toppfotball i Moss. Begge ble etter hvert landslagsspillere, hvor Grøndalen var den mest profilerte i Norge. Den som er gammel nok og var til stede i MFKs glansperiode tiåret 1977-1987, husker nok trioen fra Raufoss som alle var på banen da Moss slo Vålerenga 2-0 i cupfinalen i 1983. Stein Kollshaugen scorte for øvrig på straffe i den kampen. I denne perioden ble Moss FK for alvor en merkevare for byen.

Cuptapet i 1977
Søndag sitter trolig noen av de tidligere stjernene i Moss på tilskuerplass. Raufoss har aldri nådd helt opp sportslig sett, men har skapt trøbbel for mange storklubber i cupsammenheng. Moss er en dem. Det som skulle bli grei skuring mot et middelmådig andredivisjonslag, endte til slutt med tap. 1-1 på Raufoss, 2-2 i Moss, for øvrig i et fryktelig regnvær hvor Raufoss holdt mossingene på pinebenken, og til slutt på nøytral bane i Oslo. 2-1 til Raufoss og debutantene i 1. divisjon (Tippeligaen) MFK var ute av Norgesmesterskapet 1977.

Raufoss i siget
Ingen i Moss tror Raufoss ikke kan skape trøbbel igjen. Likevel taper ikke Moss mye hjemme. Tvert om. Det har blitt med det ene mot Bodø/Glimt, i en kamp Moss burde vunnet 6-4. Nå skal det sies at Raufoss er et habilt bortelag. Ja, de er sågar bedre borte enn hjemme! Til tross for skadet keeper, skal vi se opp for Totenlaget som snudde kampen hjemme mot Sogndal fra 0-2 ved pause til 3-2! Sterkt!

Få motoren varm, Mikkel!
Moss stiller fortsatt uten John Mo Muiruri som er skadet. Midtbanen er fortsatt utsatt og står for lagets mest sårbare punkt. Men det er her vi også har fungert best på det beste. Derfor må Mikkel kaptein gå foran og starte motoren som setter opp angrepene og demmer opp for overgangene. En ikke ubetydelig oppgave. Mot Bryne ble oppgaven et nitti minutters ryddeoppdrag, hvor motoren aldri ble varm. Vi kan være snille og si at det var planlagt taktikk. Er vi realistiske, ble Bryne et nummer for stor spillemessig. Det er litt bekymringsfullt. Laget har vel sett video av kampen og fått noen idéer til forbedring. Men: På en slik dag vant vi og ligger svært behagelig til på tabellen!

Møt opp på Melløs søndag! Gode lag vinner hjemme!