Kollapset etter pause

REFERAT

Det kunne se ut som dr Jekyll and mr Hyde tok turen innom Melløs onsdag kveld i kampen mellom Moss FK og Stabæk. Hjemmelaget spilte en flott første omgang og ledet 3-1, men i andre omgang viste kråkene et helt annet ansikt og da dommeren blåste av sto det 3-5 til gjestene fra Nadderud.


1. omg: Kampen startet på best mulig måte for MFK som tok ledelsen allerede etter 1. minutt ved Ole Martin Skagevang. Rådegutten spilte en meget god kamp, og var nådeløs da han satt inn hjemmelaget første ball i nettet etter et innlegg fra siden. MFK var i første omgang meget flinke til å stresse Stabækspillerne i deres oppspillsfase og hjemmelaget var klart best omgangene igjennom.


                       Emil Totland og Ole Martin Skagevang scoret kampens to første mål


Keeper Kevin Duve hadde assist på dagens andre MFK-mål hvor han la ballen ned på rundt 16-meteren. Deretter slo han en flott ball i bakrommet til Stabæk. Her dukket Emil Totland opp, og han satt ballen over en utrustende Stabæk-keeper. I det det sto igjen to minutter av omgangen skulle hjemmlaget øke ledelsen til 3-0 etter scoring av Fabian Stensrud. Den alltid hardtarbeidende Fabian var rolig i avslutningen og vi trodde dermed av MFK skulle gå til pause med en tremålsledelse.

Men, klisjeen om at mål avler mål dukket opp på Melløs i går. Så og si rett fra avspark får bortelaget nesten fritt spillerom mot mossemålet, og fra kant skyter Stabækspilleren et flott skudd oppe i venstre hjørne for Kevin Duve.


                                   Keeper Kevin Duve hadde mange gode redninger

 

Et totalt unødvendig og slurvete mål av oss å slippe inn. Slapt og sløvt press og innsats gjorde at Stabæk fikk en lillefinger inn mot andre omgang. Likevel spilte MFK en flott første omgang og ledelsen kunne vært større. I pausen ble vi enige om å jobbe enda hardere og fortsatt være kompakte og nekte Stabæk rom.


                                               Marius Alexandersen i luftduell

 

2. omg: Her viste hjemmelaget seg fra en helt annen side. Når man i tillegg gir Stabæk lillefingeren, bukker de pent, og tar med seg hele hånden og de tre poengene hjem til Nadderud.

MFK løp kanskje like mye som i første omgang, men i stedenfor å jobbe sammen som et lag, løp man en og en. Avstander og struktur var totalt borte, og Stabæk fikk de rommene de ønsket.

Stabæk skal ha skryt for den måten de kommer tilbake på. Men profesjonalitet og hjerte utenpå drakten kjempet de om hver eneste ball, og viste virkelig at de ville vinne kampen. Mossespillerne så ut til å bli nervøse da Stabæk scoret, og kampen vi styrte med jernhånd i første omgang var totalt rustet vekk.


                                Fabian Stensrud Ness kom nok engang på scoringslisten

 

Da dommeren blåste av kampen sto det 3-5 til Stabæk og poengene ble med de «blaa» hjem.

MFK har mye å lære av Stabæk. Både når det gjelder ferdigheter og på det mentale viste Stabæk sterk karakter. I en kamp som det så ut som MFK skulle vinne, snudde de, og tok en totalt fortjent seier.


                                     Tuncay Øcalan er en spennende forsvarsspiller

                                                      (Alle foto: Alvin Holm)


KAMPFAKTAInterkretsserien/5. runde:

Junior Elite: Moss FK – Stabæk 3-5  (3-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 21.04.2010

Kl: 19.00

Målscorere:
1-0, Ole Martin Skagevang (1)
2-0, Emil Totland (16)
3-0, Fabian Stensrud (42)
3-1, Håken Munthkaas (43)
3-2, Håken Munthkaas
3-3, Erik Benjaminsen (68)
3-4, Håken Munthkaas (77)
3-5, Fredrik Levorstad (83) 

MFKs startellever:
Kevin Duve, Tuncay Øcalan, Morten Aarseth, Andreas Kjærnes, Anders Bjørkmann, Andreas Nygaard, Robin Malnes, Fabian Stensrud Ness, Emil Totland, Ole Martin Skagevang, Marius Alexandersen.

—————————————————————————–

Neste kamp:


Allerede lørdag er det ny kamp for juniorene til MFK. Første runde i junior-NM spilles til helgen, og kråkene reiser til Lørenskog for å måle krefter. Kampstart i Lørenskog er klokken 13.00.Mvh

Jonne, Jonny, Lars.