Knepent tap for rekruttlaget

Knepent tap for rekruttlaget

(Østsiden-Moss FK II 3-2) Moss Fotballklubbs rekruttlag i 4. divisjon var nære ved å få med seg poeng fra Fredrikstad denne uken. Dessverre endte det med et knepent tap i en svært vanskelig bortekamp.

Rekruttlaget viser absolutt at de har noe i denne divisjonen å gjøre. De gikk seirende ut av serieåpningen på Melløs og slo meget godt fra seg i ukens bortekamp mot Østsiden.

– Vi møtte et Østsiden-lag som er rykket ned fra 3.div i fjor. De hadde store og sterke spillere på en liten kunstgressbane og slo veldig mye langt til bakrom og til duell, forteller rekruttrener Kristoffer Kolsrud og fortsetter:

– Vi stilte med en sterk ellever bestående av åtte spillere fra A-lagstroppen, samt tre juniorer fra start og fem juniorer på benken. Til sammen stilte vi med elleve spillere som holdt junioralder og to førsteårs senior, med andre ord et ungt lag. Generelt er den største utfordringa med rekruttlag at ikke alle spillerne kjenner hverandre sosialt, men også spillestil, hvilket som kan føre til en del utrygghet. Her vil jeg berømme A-spillerne som tar ansvar, skaper god lagånd og stiller krav på en konstruktiv måte, sier Kolsrud.

Overtidsmål fra Østsiden

Det var absolutt spenning i kampen, og det var MFK som gikk først opp i ledelsen.

– Østsiden tok initiativet fra start og presset oss hardt og skapte en del farlige situasjoner rundt vår boks, men vi klarte å stå imot. Vi justerte oss høyere i presset slik at vi stresset dem mer i langpasningene og fikk da mer kontroll på kampen. Vi scoret 1-0 på en strålende corner og ledet til pause. Da byttet vi ut både Christian Dahl og Durim Muqkurtaj som hadde fått restriksjoner om å kun spille 45 av fysioterapauten og vi så med en gang svakere ut på defensiv dødball. Det var da ingen overraskelse at Østsiden scoret 1-1 på corner etter fire dueller i vår boks. De gikk opp til 2-1 på det som så ut som en offside, men vi klarte å utlikne ved Andreas Elvestad etter et godt angrep på venstresiden. Vi fikk et rødt kort for å dra ned bakerste mann, men det så ut som vi skulle klare å ta poeng, men de scoret 3-2 på overtid etter deres gode venstrekant dro seg inn i banen og smalt ballen inn via tverrliggeren, oppsummerer Kolsrud og avrunder:

– Alt i alt en OK prestasjon utifra forventningene, hvor innsats og innstilling var bra, men vi må tørre å ta ned ball og etablere spill mot disse typer lag som elsker overganger og er gode i duellspillet. Juniorspillerne viser at de kan ta dette nivået og at det er potensielt mange fremtidige A-lagsspillere i våre rekker.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design