Knepen, men fortjent seier !

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)


Kampfakta
1. divisjon Menn 2007
02.09.07 kl. 16:00
Tilskuere: 1780


Mål
1-0 Askar (9)
1-1 Lubieniecki (40)
2-1 Mahmoud (41)


Gule kort
Flo, Sogndal (51)


Med Mo, Mikkel og Krokken borte fra elleveren, fikk vi se tre debutanter på banen søndag kveld mot Sogndal. Simon Bræmer og Einar Kalsæg fikk sjansen fra start og viste prov på høyt nivå. Samspillet mellom disse to var glimrende! Bare så synd Kalsæg ikke fikk være med lenger enn han gjorde. En stygg takling på ankelen så ut til å skade ham alvorlig, uten at vi i skrivende stund vet status. Den siste nykommeren, Hallvard Ligård, fikk 5-6 minutter på banen før dommeren blåste av kampen.


Kampen ble aldri god for noen av lagene. Sogndal ”fikk” sjansene sine av et slurvete mosselag som aldri fant rytmen i dag. Mange personlige feil ga Sogndal en rekke overganger som de utnyttet dårlig, til alt hell for Moss. Samtidig reddet en meget god mossekeeper laget fra å ligge under etter å ha blitt lurt flere ganger av egen offsidefelle. Origi viste redninger i verdensklasse ved et par anledninger.


Likevel var det Moss som scorte først. Og det var ved et angrep i ypperste klasse! En av de få hurtige overgangene i kampen sto Moss for da Kalsæg, Bræmer og Fredriksen frispilte Amin Askar som løp tvers gjennom forsvaret til Sogndal og scorte sikkert til side for Terje Skjeldestad. Akkurat da var det morsomt å være mossesupporter! 1-0 og fortjent så langt i kampen.


Einar Kalsæg holdt høy klasse til det var spilt 23 minutter. Alene med midtstopperen til Sogndal snudde Kalsæg seg og fyrte av et skudd som Skjeldestad reddet. I skuddøyeblikket sparket Sogndalspilleren Kalsæg på ankelen, og mossespilleren så alvorlig skadet ut. Dermed kan sesongen være over for den velspillende debutanten.


Spillet bølget etter dette fram og tilbake, uten at noen av lagene kom til store sjanser. Så fikk Sogndal flere cornere på rappen, og satte til slutt den ene av dem. 1-1 virket greit på det tidspunktet, for Moss falt litt sammen etter skadeavbrekket. Det var stille blant det fåtallige publikummet på Melløs når Sogndal utlignet. Desto mer sto jubelen i taket minuttet etter. Moss gikk rett i angrep fra avspark og fikk corner. Etter mye klabb og babb skjøt en akrobatisk og nærmest liggende Mahmoud El Haj Moss i ledelsen foran sjokkerte sogndølinger. 2-1, et resultat som sto seg til pause.


Andre omgang ble et stort gjesp. Manglende vilje til overganger dro farten ned, og lagene hadde vel knapt en sjanse før helt mot slutten. Da ble spillet preget av Hawaii-lignende tilstander, og et Sogndal-lag som øynet muligheten for en utligning. Den kom aldri.


I stedet innkasserte kællane tre nye og viktige poeng. Venstrekanten til Moss fungerte ikke offensivt i dag, men Reinoso skal ha ros for sterkt duellspill. Samtidig må frykten for å løpe rettvendt med ballen, legges bort. Moss tok selv farten ut av angrepene sine ved stadig å vende opp, og tillot dermed Sogndal å etablere forsvaret sitt tidlig nok. Lange polere i sterk motvind er ikke oppskriften for å skape sjanser, og heller ikke hvis man vil spille ut 3-4 «to-metere» av noen sogndølinger.


Like fullt imponerte dansken Simon Bræmer med sitt hodespill, tross noen centimeter under 1.80. Han vant ni av ti hodedueller og viste fram smarte løp og ikke minst mottak vi oftest ser en divisjon opp. Kalsæg viste hva han er verdt på bare tyve minutter. Simon Bræmer, Amin Askar og Lars Øvrebø var kampens beste spillere ved siden av Anders Stadheim på Sogndal. Her på siden velger vi oss Lars Øvrebø som den beste av tre, fordi han var god gjennom hele kampen.