Klare for ny naboduell på Melløs

Av Knut Hovland

Laget fra badebyen tre mil nord for Moss er i samme avdeling som MFK denne sesongen, som i fjor. Da ble DFI trent av den tidligere toppspilleren Andre Bergdølmo og var en stund med å kjempe om en topplassering. Men mens Moss klatret oppover tabellen etter at Arne Erlandsen overtok treneransvaret, falt Drøbak noen plasser nedover i andre halvdel av sesongen. Likevel var det alt i alt en bra sesong for et nyopprykket lag.

Treningskampen som MFK skulle ha spilt mot Ullensaker/Kisa dagen før avreisen til Tyrkia, ble avlyst på grunn av snøstorm. Det er det ingen fare for i morgen, tvert om – nå er våren omsider i anmarsj. Hvis værrapportene slår til, kan det bli riktig hyggelig på Melløs lørdag ettermiddag med sol og flere plussgrader.

Spillemessig tror vi det også blir en godbit, for «kællane» er interesserte i å vise seg fram igjen for hjemmepublikummet. Det de viste under oppholdet i Tyrkia og i den forrige kampen på Melløs (mot FFK), var lovende. Den stallen MFK har nå, er den beste klubben har hatt på flere år. Mange av spillerne fra i fjor høst er med videre, i tillegg er det kommet flere forsterkninger i løpet av vinteren.

Drøbak/Frogn har blant annet spilt treningskamp mot 2. laget til Lillestrøm og slått dem 4–3. Laget med de helrøde draktene ledet 4–2 til like før kampen var over, da reduserte LSK igjen. Trener Even Ødegaard sa i en kommentar til lokalavisen «Amta» at det var mye positivt å hente ut av kampen. – Vi spiller bra offensivt og skaper flest sjanser, sa Ødegaard.

Han har tidligere vært trener for Nesodden og fikk det laget opp fra 3. til 2. divisjon for noen få år siden. I 2014 er det DFI for alle pengene.

MFK og Drøbak møtes i serien fredag 16. mai på Seiersten stadion, det blir spennende. Som det blant annet var i 1986 og i 1995. Alle husker vel det?

Men først skal lagene møtes på Melløs på lørdag kl. 15.00, det blir også spennende. Vi tror likevel mest på hjemmeseier, med god margin!