Kjempet seg til seier!

Tekst/arkivfoto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Moss jr Elite – SFK Sparta jr 3-2 (2-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 07.02.2008
Kl: 18.00

Målscorere:
1-0, Jacob Mjelde (str)
2-0, Martin Reinholdsen
2-1, Bjørn Inge Ødegaard
3-1, Martin Holmen
3-2, Stian Andersrød

Moss FK stilte med følgende lag i 1.omg:
Anders Pedersen, Mats Kaxrud, Krister Wemberg, Jacob Mjelde, Jørgen Skifterud, Anders Hegglund (K), Mats Stolinski, Martin Reinholdsen, Mathias Undhjem, Alexander Bachke, Min Duy Bui.

Moss FK stilte med følgende lag i andre omgang:
Kristian Bjerke, Mats Kaxrud, Anders Sætra, Bjørn Erik Dørre, Jørgen Skifterud, Anders Hegglund (Martin Reiholdsen 20 min), Mats Lindqvist, Niklas Heia, Martin Holmen, Alexander Bachke (Vegard Edelsten 20 min.), Henrik Bakkerud.

I torsdagens kamp mot Sparta var det tydelig at guttene var meget tunge i beina. Guttene hadde vært gjennom noen meget tunge treninger den siste uken, og vi tok ikke hensyn til at det var kamp torsdag. Vi fikk aldri igang beina og det spillet vi ønsket. Tempoet og bevegelsen var mye fraværende, og spillerne hadde alt for mange touch på ballen. Sparta kjempet godt og var helt på høyde med Moss FK. Likevel tok vi ledelsen på straffe etter at Alexander Bachke ble felt. Jacob Mjelde satt straffen sikkert i mål. Spillet bølget frem og tilbake hvor vi skapte de største sjansene.
Vår bulldog på midten, Martin Reinholdsen, får æren av å sette inn 2-0 hvor han selvfølgelig kriger ballen i mål.

I andre omgang virker det som Sparta vil mer enn oss. De vinner flere dueller og har flere fine kombinasjoner. Vi står litt med lua i hånden og ser på hva Sparta gjør. I en periode hvor vi har hevet oss slipper vi Sparta alt for lett til, og de kan sette inn reduseringen. Dette målet skal ikke være alt for vanskelig å forhindre da vi er folk nok, men desverre slipper vi markeringen.
3-1 kommer etter at Vegard Edelsten spiller Martin Holmen flott gjennom. Martin gjør ingen feil, og setter ballen rolig og kontrollert i mål. Vegard og Martin har flere gode kombinasjoner sammen, og viser prov på god samhandling. Moro å se at Vegard Edelsten gjør et godt innhopp etter lang tids skade- og sykefravær.
Sparta klarer etter dette å redusere ytterligere en gang, men nærmere kom de ikke.

Det positive fra denne kampen er at vi vinner på en dag hvor vi ikke er «helt tilstede». Likevel ser vi tendenser hvor vi får til spillet vi ønsker. Offensivt er vi også førnøyde etter de to første treningskampene for året. Vi har scoret hele 9 mål på to kamper. Det er meget bra. Den defensive strukturen og samhandlingen er noe vi må jobbe mer med fremover.

mvh
«Jonne» og Lars