KFUM – et lag å se opp for!

Av Knut Hovland

De som følger godt med, husker at MFK og KFUM møttes til treningskamp i våres, da ble det 1-0-seier til dagens gjester på Melløs.

I den siste seriekampen vant de hele 8–1 over Drøbak-Frogn, men det er et lag som nærmest er i fritt fall og står fortsatt med bare ett poeng etter åtte kamper.

Med KFUM er det annerledes: De startet med 2–0 over Skeid på bortebane, deretter kom smellen mot Follo på hjemmebane og et nytt tap med 3–1 til VIF 2 på bortebane. Så løsnet det endelig for dagens gjester: I de fem siste serieomgangene er det blitt fire seire og en uavgjort, og KFUM er dermed på fjerdeplass med 16 poeng. Den eneste kampen de ikke har vunnet, er borte mot Eidsvold Turn (1-1). I femte serierunde ble det sterke 2–1 over Lørenskog borte.

I dagligtale blir klubben ofte kalt «Kåffa», og hjemmekampene spilles på KFUM Arena på Ekeberg. Laget har vært litt opp og ned de siste årene, men var ikke langt unna et opprykk til 1. divisjon for bare noen få år siden.

Da kjempet de med Hamarkameratene om opprykksplassen nesten helt inn. Også i fjor hadde KFUM en god sesong og endte på annenplass bak Tromsdalen i sin avdeling. Laget tapte bare tre kamper og tok i alt 57 poeng.

I tillegg spiller KFUM i eliteserien i futsal, og MFK-er Thomas Klaussen har nok god kjennskap til en del av spillerne gjennom sitt eliteseriespill i futsal for Vegakameratene.

Ellers har «Kåffa» vært kjent for å fostre flere gode spillere, som Eivind Arnevåg (har scoret flest mål for klubben gjennom historien), Henning Berg og Jonathan Parr – som har spilt for Crystal Palace og på landslaget de siste sesongene.

Moss Fotballklubb har noe å revansjere etter tapet for KFUM i treningskampen i mars, men her møter vi igjen et lag som er «på hugget» og som også vil være med i toppkampen i avdeling 4. Nok en spennende kamp i vente med andre ord, men på Melløs skal MFK normalt ha kontrollen. Vi tror ikke på noen gjentakelse av Kjelsås-kampen, her er det bare å gi full gass fra første sekund.


Torstein Andersen Aase (i midten) er toppscorer for KFUM med sju fulltreffere i serien så langt denne sesongen.