Kenneth legger opp

Kenneth Løvlien bestemte seg onsdag for å legge opp som fotballspiller og ble enig med klubben om å si opp kontrakten fra 20. juni 2001. Nå venter IT-studier på den en gang så talentfulle ballkunstneren fra Ski. Men først vil han gjerne ha sommerjobb.

Løvlien har de siste sesongene vært plaget med lyskeproblemer og har slitt stort med å komme tilbake på banen. Men nå er det slutt.
– Jeg var hos Trygve Kase i går, tirsdag, og da mente han at vi skulle kaste inn håndkledet for denne gangen. Så får vi heller komme tilbake hvis jeg blir frisk. Det har ikke blitt noe bedre, så det er like greit å si det som det er.
Hvilket vil si?
– Det vil si at jeg legger opp som fotballspiller. Moss kommer til å si opp kontrakten fra og med i dag, forteller Ski-gutten. Kontrakten hans gikk ut 2001, så det var ikke snakk om mange månedene. – Det er ikke noe dramatikk bak dette.
Du virker ganske avslappet i forhold til det hele?
– Ja, jeg har visst om det lenge. Det er ikke noe sånt som kom over natta. Jeg har jo ikke blitt noe bedre.
Hva skal så ballgeniet Kenneth Løvlien gjøre nå?br>
– Nei, nå skal jeg ta meg ferie ut sommeren og så skal jeg studere til høsten. Da blir det nok IT i Oslo på meg. Da blir det å leve det glade studentlivet, ler han.
For fotballivet er over for denne gang. I hvert fall på toppnivå. Siste kampen Kenneth var i aksjon for MFK var 25. juli 1999 i hjemmekampen mot Stabæk, som MFK ironisk nok, møter 1. juli på Melløs.
– Jeg spilte vel en B-kamp i fjor også, erindrer Løven. – Men det er to år siden jeg spilte en A-lagskamp.
Når var det begynte å ikke savne fotballen?
– Jeg har vel ikke slutta å savne den, men det har slutta å krible sånn det gjorde i begynnelsen. Nå hadde det vært mer gøy å vært med på et 4. divisjonslag og fått trent eller spilt litt fotball. Det hadde vært gøy, men det er vel ikke noe særlig å gå rundt på kanten og slå kula. Må vel litt lavere ned enn det, smiler 23-åringen.
Kan du spille fotball?
– Jeg kan slå på ballen, men jeg kan ikke løpe. Jeg kan løpe, men jeg kan ikke løpe, forteller han. To operasjoner og utallige treningsprogrammer har ikke klart å kurere den tidligere U21-landslagsspilleren.
– Det har vært mange heksedoktorer som har ringt meg og sagt at de skal klare å fikse meg, men det er ingen som har lykkes.
Når ga du opp håpet?
– Jeg vet ikke om jeg har gitt opp håpet, men sånn realistisk ser jeg at det er ikke noen fremgang og at det ikke ser ut til å bli bra, innser 23-åringen.
– 23 år og uføretrygda, gliser han og forsikrer at han kommer til å fortsette å være fast inventar på hjemmekampene på Melløs.
– Det er i hvert fall en Ski-gutt igjen her i MFK. Peters trenger og backes opp, vet du. Får håpe at det kommer noen flere, mener Kenneth, som avslutter med å si at han nå er på jobbjakt.
– Jeg trenger en jobb! Jeg håper på spennende jobbmuligheter i Moss og omegn. Er det noen som trenger en tidligere, oppegående fotballspiller er det bare å slå tråden. Er det noen som har en sommerjobb å tilby Kenneth, er det bare å sende oss en mail på mfk@mossfk.no, så skal vi videreformidle tilbudet.

Moss Fotballklubb takker Kenneth for den innsatsen han har gjort for klubben og ønsker han lykke til med sitt «nye» liv!!!