Keeper Fredrik Sverstad Eriksen er på plass

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Fakta:

Fredrik Sverstad Eriksen

Posisjon: keeper

Født: 20.05.1982

Alder: 24
Tidligere klubber: Borgen IL, Sarpsborg, Tune IL, Kongsvinger

Hva ble avgjørende for at valget falt på Moss FK?
– Det var selve totalpakken som jeg ble tilbudt av klubben, som jeg savnet i Kongsvinger.

Hva vet du om Moss Fotballklubb?
– I grunnen ikke så veldig mye. Bare at det er et kjent og veletablert navn i norsk toppfotball. Men det jeg kjenner MFK som, er at det er en klubb som holder et profesjonelt nivå og at de er bra spillemessig, samt at de liker å spille fotball på en måte som jeg liker.

Husker du noe spesielt fra møtene med MFK i 2006 sesongen?
– Det må være selvmålet som sikret oss (KIL) seier mot Moss FK i første serierunde på Gjemselund stadion, da mossespiller Anders Juliussen var uheldig å gjorde selvmål. Det er noe jeg husker veldig godt. Juliussen var faktisk toppscorer for (KIL) den gangen, faktisk. Vi maktet ikke å score et eneste mål i løpet av de tre første serierundene i fjor.

– Under kampen her på Melløs i fjor mot Moss FK så husker jeg spesielt en episode der jeg kranglet litt med mossespiller Knut Hovel Heiaas. Eksakt hva som var grunnen til det, husker jeg ikke. Jeg husker også godt treningskampen mot Moss som ble spilt inne i Kongsvinger-hallen i fjor, der Håkon Wibe Lund (er fortsatt aktuell for MFK) scoret et av målene. Var litt rart siden at han nesten aldri ellers scorer mål.

Hvordan tror du Moss FK er kontra Kongsvinger?
– Her er det større mulighet for å kunne konsentrere seg kun om fotball. Altså fotball på heltid. Det var det ikke i Kongsvinger siden flesteparten av spillerene var avhengig av en jobb ved siden av. Der var det kun 3-4 spillere som hadde jobb på heltid som fotballspillere, men det har jo så klart med økonomi å gjøre i den sammenhengen.

Kvalik i 2004

– Jeg husker sesongen 2004 veldig godt. Det var det året Kongsvinger hadde et meget bra sportslig år med tredje plassen i 1. divisjon. Året før i, 2003, rykket vi opp fra 2. divisjon til 1. divisjon. Vi spilte kvalik mot Bodø/Glimt, men det ble dessverre for tøft å klare den biten der for å kunne rykke opp. Av det laget vi hadde året 2004, er det faktisk kun 3 spillere igjen. De resterende er gått til andre klubber, forteller Fredrik til mossfk.no.

Fredrik Eriksen skal nå få ordnet med leiligheten sin i Kongsvinger, der den skal tømmes for ting og tang som er samlet opp i løpet av de siste sju årene han har vært bosatt i bygda. Ny adresse vil enten bli i Moss eller i Oslo, noe som også er viktig for studiene innen jus som han har ved siden av det å være fotballspiller på heltid.

Vi ønsker Fredrik Eriksen velkommen til Moss Fotballklubb!