Kasey på plass

I dag formiddag ankom omsider Kasey Wehrman (23) til Moss. Den lovende midtbanespilleren skal i løpet av sin tid i MFK gjenerobre en plass i den australske landslagstroppen gjennom solid spill i Tippeligaen. Men først må han bli vant med å kjøre på høyresida av veien.

Nå som han omsider har kommet seg til en europeisk klubb, satser han hardt på å komme med på landslaget igjen.

– Du må nesten spille i Europa for å kunne komme med på laget. Derfor var det viktig for meg å komme meg hit, forteller midtbanespilleren som har inngått en tre-årskontrakt med MFK.

Frem til nå har han 25 landskamper, hvorav 12 er offisielle, mens de resterende er treninskamper. Nåværende landslagstrener, Frank Farina, var Kaseys tidligere trener på hans gamle klubblag.

– Det ble sagt at jeg var go`gutten hans da han tok meg med på landslaget, men i det siste har jeg ikke kommet med, forklarer han.

I august skal landslaget ut i treningskamp mot Japan, men Kasey tror ikke han kommer med i den troppen.

– Det er litt avhengig av hva spillere som Mark Viduka og Harry Kewell velger å gjøre, mener ham.

Marginene har absolutt ikke vært på hans side når det gjelder landslaget.

– En misforståelse mellom meg og treneren min gjorde at jeg ikke fikk spille på klubblaget på to uker. I mellomtiden ble landslaget tatt ut og jeg fikk aldri vist meg frem, sukker 23-åringen.

Språkproblemene blir nok den største utfordringa, tipper han, og bemerker de mange fartsdumpene i byen og alle mobiltelefonene folk har.

– Utfordringa mi blir å finne på noe å gjøre hele tiden. Akkurat nå tenker jeg på den annerledes kjøringa, hva jeg skal spise i kveld og hvordan jeg kommer meg til treningssenteret, forteller han.

– Men jeg tror dette blir en bra opplevelse for meg.

De tre første tingene han skal gjøre, nå som han er hjemme i Moss er:

* Bli ekstra klar til den første kampen og forberede meg til den

* Få papirene mine i orden

* Ringe hjem og fortelle mor at jeg er kommet frem

England er det store målet. – Jeg føler jeg passer stilen der, men samtidig er det vanskelig for oss australiere å få arbeidstillatelse der. Men vi har et godt rykte på oss. Vi er tøffe og gir alt, smiler han.

I Australia er det nå vinter, men det betyr ikke at det snør og er minusgrader. Snarere tvert om.

– I Perth bruker det å være rundt 22 grader om vinteren. Det litt mer regnfylt her i Norge, gliser han. For han er en hvit vinter fortsatt synonymt med sangen «White Christmas».

– Jeg har bare sett snø en gang tidligere, men aldri opplevd en hvit vinter. Det hadde vært morsomt å få gjort det i Moss, smiler han.

Hva vil du si er din styrke som fotballspiller?

– Jeg må si spilleforståelsen min. Se trekkene på forhånd og spille de beste bedre, svarer han ærlig.

Australierne er like kjent for sine kenguruer og koalaer, som vi nordmenn er kjent for isbjørn og reinsdyr. Forskjellen er at de på den andre siden kloden har flere kallenavn.

– Jeg bare ler av dem, smiler Kasey. Det mest kjente uttrykket er nok «Aussie», men blant visse etniske grupper i Australia blir de kalt «Skippies». Et uttrykk som henviser til en gammel Tv-serie om kenguruenes svar på Lassie.

Men nå blir det nok enklere ting han blir kalt, for nå er Kasey blitt mossing.