Kanarifuglene vant slaget mot kråkene!

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Seriekamp/Interkretsserien
Moss jr – Lillestrøm jr 2-4 (1-3)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 10.05.2007

Målscorere:
0-1, Alexander Meyer
1-1, Marius Henriksen
1-2, Emil Solli
1-3, Jørgen Slorafoss
2-3, Marius Henriksen (str)
2-4, Per Erik Gurskevik

Til denne kampen ønsket vi å revansjere oss fra den dårlige kampen mot Sarpsborg. Troen på 3 poeng var stor til møtet mot Lillestrøms interkretslag. Desverre gikk det heller ikke denne gangen som planlagt.


Planen var at vi skulle gå ut i «100» med stort tempo, stor bevegelse og få touch, men allerede på oppvarmingen kunne man se konturer av at ikke alt var som det skulle være. De samme konturene så vi igjen i spillet i første omgang. Lavt tempo, liten bevegelse og unøyaktighet i pasningspillet gjorde at vi ikke fikk til de tingene vi ønsket på forhånd. Kampens 1. omgang var ikke noen «høydare» verken fra MFK eller LSK. LSK la seg bakpå og satset på kontringer. Vi hadde spillet, men fikk ikke til de tingene vi ellers er gode på. LSK første scoring kommer etter 25 minutter da vi spiller en forferdelig crosser i forsvarsleddet. LSK plukker selvfølgelig opp og straffer oss. Likevel utligner vi i det 28. minutt ved Marius Henriksen. Her kom vi oss ned på høyre side og hvor vi drar av noen LSK spillere, og sender ballen til Henriksen som ligger i returrommet like innenfor 16-meteren. Marius klinker til på direkten og setter ballen kontrollert til side for LSK-keeperen. Det er verdt å merke seg at både LSK og vi setter ballen i mål på kampens første 2 sjanser. Det er nå skikkelig «Hawaii» fotball på Melløs og mye slurv i det defensive arbeidet. Det fører igjen til at LSK går opp til 1-2 ikke mange minutten etter vår utligning. Den 1. omgangen vi presterer i dag ligner på noe av det dårligste vi har gjort i år, og det vi presterer er rett og slett ikke godt nok.

Ut til 2. omgang blir vi enige om at vi skal trykke LSK langt tilbake, og starte med å slå noen baller i bakrom for å tvinge de til å løpe feil vei. Starten på omgangen ser lys ut da vi løper mer, har større tempo og mer nøyaktig i pasningsspillet. Etter ca. 15 minutter av 2. omgang gjør Vegard Edelsten, som kom inn ved pause, en fantastisk enkeltmannsprestasjon hvor han drar av halve LSK og kommer seg i scoringsposisjon for deretter å sette ballen i mål. Likevel blåser dagens dommer straffe til oss, noe trenere og publikum skjønner lite av. Dagens kaptein, Marius Henriksen, setter straffen likevel sikkert i mål. Nå virker LSK noe skaket av vår åpning og vi ser mulighetene for å utligne til 3-3. Etter reduseringen til 2-3 klarer vi likevel ikke å opprettholde trykket mot LSK-buret. Vi blir igjen noe unøyaktig i spillet, og klarer ikke å få ballen inn i boksen mange nok ganger til å skape de farlighetene vi ønsker. Ca. halvveis ut i omgangen får Marius Henriksen sitt andre gule kort for kvelden, og blir dermed utvist. Utvisningen virker noe unødvendig da det første gule kortet er av det enkle sorten. Likevel sitter vi med følelsen av utligningen kan komme, men nok en markeringsfeil i forsvar fører til at LSK kan «drepe» kampen med 2-4 scoringen.

Det vi presterer i dag er rett og slett ikke godt nok for å ta tre poeng i interkretsserien. Dette er en serie som er beintøff, og vi kan ikke tro at vi bare kan gå ut å hente 3 poeng ved 50-60 prosent innsats. Guttene får likevel godkjent første halvdel av andre omgang da vi virkelig har LSK der vi ønsker. Nå er det bare å brette opp ermene og få ut kassa! Vi bør ha lært nå at vi må kjempe for hvert spark på ballen og hvert eneste poeng!

Neste kamp er 2. runde i NM hvor vi møter Grorud hjemme på Melløs. Her vil nok guttene vise at de virkelig kan spille god fotball, og kjempe oss videre til 3. runde!

mvh,
Lars og «Jonne»