Juniorlaget tapte mot Follo

Junior interkrets, 11. serierunde

Follo jr – Moss jr 4-2 (3-1)

Sted: Ski stadion
Dato: 15.06.2006

Etter en variabel treningsuke med negativt fortegn var vi spent på om vi klarte å justere oss inn til kamp. Etter en litt rufsete start kom vi mer inn i kampen. Det virket som vi brukte de første ti min til å justere oss inn mot kamp. Etter ca.tjue min. tok vi ledelsen der Marius Henriksen kriget ballen til Truls som pirket ballen forbi keeper. De neste fem min var vi på vakt og så ut til å få kontroll på kampen. Men så blir vi sløve i press, svake i førsteforsvar-jobbing og total fraværende på andreballer. På det siste kvarteret utlikner Follo, tar ledelsen, og øker ledelsen til 3-1. Det vi ser i de siste tjue av omgangen er mye av det samme som vi så mot VIF hjemme. All ære til Follo som står på og kriger på hver ball og får fortjent betalt for det.

Andre omgang starter friskt fra oss. Vi presser Follo ned og spillet befinner oss inne på deres halvdel. I denne perioden er vi mer kompakte og aggressive på gjenvinning. På de ti første minuttene har vi 2 store sjanser + et par halvsjanser og avslutninger. Men uten utelling og rokkeringer i laget mistet vi taket på nytt, og Follo kom inn i kampen igjen. Midtveis i omgangen går keeper Jørgen Kjærnes ned for telling etter en kraftig smell i lufta. Jørgen får en hjernerystelse og hukommelsestap og blir fraktet bort fra banen med ambulanse. Etter observasjon og prøver i natt på sykehuset i Moss er han i dag hjemme igjen…og heldigvis ser det ut til å gå bra. Vi ønsker Jørgen god bedring og gleder oss til du kommer tilbake. Keeperbytte, og Eikum kommer inn. Heldigvis har vi en god keeperduo der det er høy kvalitet på begge med små nyanser mellom dem. Dessverre måtte Eikum plukke ut en fra nettet kvarteret før slutt etter en sterk reding i forkant. Riktignok scorer vi umiddelbart etterpå ved Truls – igjen. Kampen ebber ut uten at vi kommer til flere klare sjanser.

Vi prøver hele tiden å ta erfaringer fra prestasjoner. Etter denne er vi meget skuffet over nettopp det at vi ikke klarer å bruke erfaring fra tidligere kamper. Fra forrige bortekamp mot KIL var vi meget gode til å varierer spillet utfra baneforhold og situasjoner – det sviktet vi stort på i dag. Manglende innsats og tæl i 1.omgang felte oss mot VIF – det felte oss også i dag. Vi ga fra oss 1-0 på bortebane mot Brumunddal – det gjorde vi også i dag. I tillegg klarer vi ikke å komme tilbake i påfølgende konkurranse etter en meget god 3.div kamp forrige uke. Det å være bevisst på å gjenskape egne og lagets prestasjoner etter sterke prestasjoner er krevende, men et av utviklingsmålene i år. Altså har vi mye jobb og gjøre fortsatt – ikke overraskende da det kan svinge mye som jr.spiller, men det er jo en viktig oppgave vi må utvikle å bli stabil i prestasjoner. Tross en flau prestasjon på en svart dag vil vi trekke frem situasjonen foran 1-0 der vi bryter høyt med kompakt press og Marius Henriksen’s oppofrende spill får ballen gjennom til Truls som også får foten på ballen i trang situasjon. Forspillet til reduseringen på 4-2 viser vi også hvordan vi skal takle det ujevne underlaget med oppspill på ledig midtbane og hurtig spill derfra i bakrom. Bare synd disse situasjonene og valgene ikke forekom oftere i kampen – for da ville vi fått samme belønning som i forrige bortekamp 😉

«vi reiser oss»

Hilsen,
Joakim Mensen