Juniorlaget gikk seirende av banen

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Junior interkrets, serierunde

Moss jr – Brumunddal jr 3-2 (1-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 14.09.2006

Sterk moral ga uttelling og seier til slutt.

Mot et godt Brumunddal-lag ga troen og innsatsen i laget tilslutt 3 poeng. Brumunddal var vanskelig å trenge igjennom, og er nok det laget vi har hatt størst problemer med hjemme bortsett fra VIF.

Nok en gang tok vi ledelsen i kampen. Etter en god diagonal cross fra Reier tok Hansi et par småpiruetter før han kom seg fri fra to motspillere. Et godt innlegg fant Henriksen inne i boksen som avsluttet i lengste på første touch…1-0 etter 20 minutter. Pga mange skader i A-laget som videre fører til mange juniorspillere på rekruttlaget måtte vi gjøre noen rokeringer i laget. Truls spilte midtstopper, mens Henriksen ble flyttet opp på topp. Denne rollen løste lovende Henriksen meget bra og foruten scoringen var et aktivum hele kampen . Etter scoring ønsket vi å holde fokus på balanse i laget å ta vare på ledelsen. Dette lyktes vi godt med. Bortelaget fikk en del cornere, men her viste vi å ha lært av «corner-fadesen» mot Lørenskog tidligere i høst og tillot ikke motspillere å komme til avslutninger. Keeper Eikum viste også stor autoritet i disse situasjoner med å dirigere spillere i markering og dueller eller ved å gå ut på ball selv. Utover litt uvanlig pasnings-slurv i laget gjorde vi en disiplinert og god første omgang.

I andre omgang ønsket vi å ta initiativet med litt høyere press. Vi lyktes neste umiddelbart etter avspark da Henriksen kom nesten igjennom etter et pent angrep. Men istede for å få kontroll i kampen ble vi spilt lav de første minuttene av omgangen. En god redning av Eikum endte i corner etter 5 minutter. Påfølgende corner ga 1-1 etter en kraftfull heading av Brumunddal’s spiss. Riktignok var vi gode på defensive dødballer i 1.omgang…og denne scoringen må vi nesten bare ta av oss hatten for en stor prestasjon av motstanderen. Bare minutter etter utlikningen satte Brumunddal i gang en god overgang fra keeper. Noe feilplassert og for treg i omstilling fra vår side lyktes bortelaget med å komme helt igjennom og 1-0 var blitt 1-2 på tre minutter. Med 35 minutter igjen tok vi mer og mer over kampbildet – naturligvis. Brumunddal la seg lavt, men vi var våkne og god i offensiv markering og tillot ikke bortelaget å få inn noen kontringer. Selv om vi hadde bra bevegelse og balltempo i spillet så det lenge ut til å være vanskelig å trenge igjennom det kompakte å lave forsvaret til bortelaget. Men de siste ti minuttene begynte det å åpne seg rom som et resultat av vårt balltempo og hurtige spillvendinger. Her må vi bare berømme våre spilleres moral og tro på å kunne komme tilbake etter å stanget i nesten hele omgangen. Flere nesten-muligheter og avslutninger i gode posisjoner endte med cornere og situasjoner rundt 16-meteren til Brumunddal. Fem minutter før slutt lyktes vi endelig å utlikne. Innbytter Numan brukte bare 5 sekunder på å sette inn 2-2 etter en corner. Herfra gikk vi for «gull» og opprettholdt trykket. Minuttet før slutt kom vinnermålet. Nok en herlig innoverskrudd corner fra Reier ble farlig. Aggressivitet og energiske innløp skapte trykket i situasjonen som endte med at en Brumunddal-spiller headet ballen i eget nett…3-2.

En meget deilig seier der vår løpskapasitet og opprettholdelse av balltempo og samhandling tilslutt ga seier. Dette er fjerde kampen i år vi kommer tilbake mot slutten og viser gruppas herlig egenskap i å kunne komme tilbake i vanskelige situasjoner.

«No retreat…no surrender!»

Hilsen,
Joakim Mensen