Juniorene vant fortjent søndag

Av juniortrener Joakim Mensen

Lørenskog Jr. – Moss FK Jr. 1-3 (0-1)
M: Flakstad, Carnel, Udnæs

Vi vant en fortjent 3-1 på bortebane mot Lørenskog søndag kveld. Vi startet kampen bra og la umiddelbart press på hjemmelaget. Etter 5 min headet Markus Eliassen en corner i treverket. Deretter utjevnet kampbildet seg noe og Lørenskog kom til et par halvsjanser. Midtveis i omgangen plukket Erik Halvorsen opp en retur etter et fint oppbygget angrep på vår høyreside. Dessverre for oss og Erik gikk avslutningen stang ut. Så 10 min før pause kriget Marius Gjestrumbakken til seg ballen på vår 16-meter. Hans oppofrende og helhjertete duellspill skaffet oss en overgangsmulighet. Gjestrumbakken frispilte Udnæs som satte fart og forserte opp til Lørenskogs 16-meteren hvor han igjen frispilte Flakstad som nydelig skaffet seg rom med sitt løp og satte ballen stang inn med venstrebenet – meget bra overgangspill av oss.

0-1 til pause var full fortjent. 15 min ut i 2.omgang festet vi grepet fullstendig med hurtige kombinasjoner og høyt balltempo. Udnæs kom seg fri på venstreside og la inn et perfekt overlegg som motsatt kant Carnel møtte med hode på bakre sone. Carnel styret ballen utagbart ned i motsatt side for keeperen fra ca. 10 meter. Midtbane duoen Hien/Gjestrumbakken fortsatte å bryte ned Lørenskog på midten og bare 5 minutter senere vant vi et frispark rundt midtbanen. Kaptein Håkon Dahlbom øynet Udnæs som startet innover. Dahlboms frispark frispilte Udnæs nydelig innenfor 16-meteren hvor Udnæs hadde parkert sin back og enkelt førte oss til 3-0.

10 minutter før slutt reduserte Lørenskog på en corner, men til tross for hjemmelagets tapre forsøk på å trykke oss framsto spillerne vår med ro og klokt spill de siste minuttene. Anført av Dahlbom/Eliassen og keeper Joacim Heier slapp ikke Lørenskog til noen sjanser.

Totalt sett en bra gjennomført bortekamp der vi erfarte og lærte oss verdien av å spille fornuftig og klokt når vi leder 3-1 på bortebane etter å lagt grunnlaget med vårt eget spill.