Juniorene gikk på kjempesmell

Av juniortrener Joakim Mensen

Lillestrøm Jr. – Moss Jr. 7-2 (2-1)
M: Steinsvik, Eikum

En merkelig og svak «treningsuke» kulminerte med et stygt resultat mot Lillestrøm. Det hele startet med at LSK kontaktet oss like før helga å ba om å få flyttet kampen til onsdag (opprinnelig skulle den spilles forrige lørdag). Begrunnelsen var at de ikke hadde spillere (?) og ble ikke å stille om kampen gikk som oppsatt. Vi ønsket å være imøtekommende isteden for å få en eventuell «walk-over».

Men i etterkant skulle vise seg at det var vi som ble sittende igjen som svarteper – noe jeg som trener tar ansvaret for. Pga skader, sykdom og A-hospitering var hele 14 spillere tilslutt uaktuelle når vi kom til kampdag. Vel og merke kunne vi tatt med oss A-hospitantene, men det ville stykket opp hospiteringsperioden for Jens Skogmo, Morten Jacobsen og Håkon Dahlbom. Og når de i tillegg gjør gode prestasjoner og utviklinger på A-nivå står vi for at dette var 100% riktig tross stortapet i går.

Vi kom oppover med 14 spillere – derav 8 guttespillere. Håpet var at LSK stilte med det guttelaget de har spilt i årets jr.interkrets. Typisk nok på en slik dag stilte de med sitt «reelle» juniorlag som til vanlig spiller 2. og 4.div.

Tidligere i høst har vi lyktes med å inkludere nye guttespillere mtp neste år. Da har 1-2 spillere fått erfaring og mulighet sammen med grunnstammen i laget. I går ble det 5 stamspillere med resten debuterende guttespillere. De 2 innbytterne Bakkerud og «Bobby» holder til og med guttenivå også neste år. Dette ble mao for mye nytt på et nytt og høyere nivå.

Det positive i kampen er at våre 5 stamspillere med dagens kaptein Martin Reier i spissen prøvde hele veien og viste moral og ga ikke opp tross den vanskelige situasjonen. 2 av debutantene, Mats Stolinski og Sondre Fylling (i ny rolle som midtstopper) gjorde en godkjent kamp mot eldre og mer fysiske spillere. Etter 1-0 til LSK midtveis i 1.omg. utliknet vi på en meget fin overgang. Hien vant ballen og fant Reier rettvendt i mellomrommet. Randin gikk hardt på yttersiden og ble frispilt mellom back og midtstopper. Steinsvik fulgte opp angrepet sentralt og fikk en enkel oppgave å trille pasningen fra Randin i åpent mål.

Vi klarte å holde lagdelene tette i 1.omg og i starten av 2.omg. Markus Eliassen gjorde en god jobb her med å styre den ny komponerte bakrefirer. 10 minutter ut i 2.omg kom 3-1, og selv om gjorde godkjente prestasjoner ble det vanskelig utover kampen når våre nye spillere ble slitne. De 2 førsteårs guttespillerne gjorde brukbare innhopp, men dessverre og naturlig nok ble vår offensive samhandling og defensive struktur fraværende utover 2.omg med mange «ukjente» relasjoner på banen samtidig. Dette ga etterhvert store rom for LSK. Omstendighetene førte til at reservekeeper Andreas Eikum måtte innpå som spiss de siste 10 minuttene og for å gjøre parodien komplett scoret Eikum dagens siste mål etter pasning fra Bakkerud.

Dessverre ble dette ingen god erfaring for våre nye spillere. Men vi viser moral og vilje hele veien, og vi skal ta med oss de gode overgangene vi skapte i 1.omg og spesielt første målet. Kampen og omstendigheten beviser også viktigheten rundt offensiv samhandling, defensiv organisering og relasjonelle ferdigheter. Med mange nye spillere å forholde seg til der guttespillerne bare har hatt 2 uker i juniortroppen på å sette seg inn i roller og systemet blir vi sårbare selv om alle guttespillerne gjorde ærlige forsøk. Verdien av å utvikle det kollektive over tid er det som har bidratt til de gode prestasjonene og resultatene vi har gjort utover sesongen og lagt grunnlaget for at vi forlengst er klar for neste års juniorinterkrets-serie. Og til lørdag avsluttes en lang sesong hjemme mot Lyn – da skal vi være tilbake, revansjelystne og klare for nye gode prestasjoner. Vel møtt!