Junior tapte borte for Sarpsborg

Tekst: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Seriekamp/Interkretsserien
Sarpsborg jr – Moss jr 4-1 (1-0)

Sted: Kurland kunstgressbane
Dato: 06.05.2007

Moss FK stilte med følgende lag:
Anders Pedersen, Alexander Carnel, Erik Halvorsen, Øystein Jacobsen, Espen Pettersen, Sondre Fylling, Mats Stolinski, Marius Henriksen (K), Emil Sætra, Vegard Edelsten, Joakim Skarsem.

På treningene i forkant av denne kampen var fokuset på at vi måtte komme oss ned på jorden etter Lyn kampen, og samtidig som vi ikke måtte undervurdere Sarpsborg som kun hadde tre poeng fra før. Likevel får vi en værst tenkelig start på kampen da Sarpsborg scorer allerede etter 20 sekunder. Vi har allerede sluppet inn for mange tidlige mål i kamper før denne, så dette er altfor sløvt av oss. Resten av omgangen har vi kontroll på Sarpsborg, men bevegelsene og rytmen sitter ikke i det hele tatt. Det kan også se ut til at det harde kampprogrammet virker inn på beina til guttene. Vi produserer enkelte farligheter foran Sarpsborg målet, men rytmen og tilstedeværelsen er lite synlig.

I pausen blir vi enig om vi skal ut å kjøre denne med høyt tempo og få touch. Men desverre får Sarpsborg også denne omgangen et tidlig mål. De setter også inn 3-0 litt ut i omgangen. Vi gjør da noen bytter, og flytter Erik Halvorsen høyere opp i banen. Det resulterer i 3-1 ved unge Halvorsen, og vi har en periode på ca. 10 minutter hvor vi trykker på. På dette tidspunktet av kampen føles det som vi skal klare å redusere og senere utligne, men desverre fører markeingssvikt og personlige feil til at Sarpsborg øker til 4-1. Kampen dør etter dette ut, og vi klarer ikke å skape noen flere farligheter foran Sarpsborgmålet.

Moralen etter denne kampen må være at vi ikke kan tre på oss Mossedrakta og tro at vi kan spasere oss til en seier ved 50-60 % innsats. Hver kamp er en krig om 3 poeng, og yter vi ikke 100 % i hver kamp så blir det ikke noen poeng på oss.

Nå er det bare å brette opp ermene og få ut brystet da Lillestrøm SK kommer på besøk torsdag kveld. Her skal vi bevise at fuglene som flyr høyest i årets interkretsserien er kråker!

Mvh,
«Jonne» og Lars