Junior NM: Moss videre til 3. runde

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

2. runde i junior NM
Moss FK jr interkrets – Grorud jr 3-1 (2-1)
Dato: 12.05.2007
Sted: Melløs kunstgressbane

Målscorere:
1-0, Vegard Edelsten
2-0, Hans Martin Wehler
2-1, Arslan Mahmoud
3-1, Erik Halvorsen

Moss stilte med følgende lag:
Andreas Eikum, Marius Gjestrumbakken, Mads Kaxrud, Martin Thømt Jensen, Espen Pettersen, Erik Halvorsen, Jacob Mjelde, Ali Ahmed, Hans Martin Wehler, Vegard Edelsten, Emil Sætra.

Etter et par kamper hvor vi ikke har prestert som planlagt var ønsket stor om en kamp hvor vi igjen kunne vise frem god fotball. Dette klarte guttene, og det er mye positivt å dra med seg etter at vi kom oss videre til 3. runde.


Grorud la seg tidlig lavt i banen og satset på kontringer da vi mistet ballen. Vi hadde ballen i store deler av omgangen, og vi skapte hele tiden farligheter foran Grorudmålet. Grorud viste seg også farlige på disse kontringene sine, slik at det var viktig at vi holdt konsentrasjonen oppe. Allerede etter ca. 15 minutter tok vi en helt fortjent ledelse ved Vegard Edelsten, og ca. 10 minutter senere doblet vi ledelsen ved Hans Martin Wehler. Ved begge målene har vi stor bevegelse, få touch og stort tempo. Da vi gjorde som ved målene klarte ikke Grorud henge med på vårt tempo. Desverre klarer Grorud å redusere allerede et par minutter etter av «Hansi» scoret. Synd at alle så at målet var offside utenom linjemannen, men slik er fotball. Resten av omgangen kommer vi til flere store sjanser uten at vi klarer å sette de i nettet bak Grorudkeeperen.

Ut til 2. omgang blir vi enige om å fortsette å male på, men også få opp aggresiviteten og tempoet på ball. Sjansene fortsetter å komme i 2. omgang, og allerede etter 1. minutt av andre omgang setter Erik Halvorsen inn 3-1. Resten av omgangen er det vi som har ball, mens Grorud bare ligger lavt. Vi føler hele tiden at vi har kontroll på laget som slo ut Follo jr. IK i forrige runde. I hele andre omgang klarer Grorud bare å skape en farlig sjanse foran Andreas Eikum, men Martin Thømt Jensen rydder opp på målstreken. Hadde vi hatt større nøyaktighet i den siste tredelen av banen kunne seieren blitt mye større. Desverre klarer vi ikke å sette alle sjansene, men det er meget positivt at vi klarer å skape såpass mange sjanser som vi gjør.

Det føles ut som vi hadde god kontroll på dette oppgjøret fra andre spark på ballen. Vi gjør det vi må for å komme oss videre. Vi synes at guttene viser klar forbedring fra seriekampene mot Sarpsborg og LSK, men det er enda mer å gå på. Tydelig er det også at spillerne merker det tøffe kampprogrammet om dagen, og det blir godt med en liten periode nå, etter tirsdagens møte med Lillehammer hjemme på Melløs kuntgressbane.

Hilsen
«Jonne» og Lars