Jo Sondre senket gamleklubben

Forventningene var store til MFK etter den gode bortekampen i Fredrikstad på søndag. Hjemmelaget startet brukbart og hadde ballen mest i de første 20 minuttene av kampen. Da snapper Michael Jamtfall ballen fra en uoppmerksom Marius Gjestrumbakken inne i straffefeltet, og den påfølgene duellen mellom de to resulterer i straffe. Denne reddes glimrende av Arnold Origi, men på den påfølgende corneren utnytter Ranheim og Jo Sondre Aas en svak klarering i MFK-forsvaret og tar ledelsen 0-1.

5 minutter senere kunne det stått 1-1, men Markus Ringbergs heading etter et godt frispark fra Gjestrumbakken går dessverre rett på keeper.
Resten av omgangen er relativt sjansefattig, og lagene går i garderoben på stillingen 0-1. I pausen bytter MFK ut Mo og Gjestrumbakken til fordel for Kevin Nicol og Tommy Edvardsen. 
Etter bare 5 minutter av 2. omgang er det klart for 0-2. Jo Sondre Aas slår ballen inn foran mål, og et merkelig passivt MFK-forsvar rekker ikke å gjøre annet enn å vinke på offside når Robert Stene enkelt dobler Ranheims ledelse.
Etter 60 minutter kommer kampens dommer i fokus. Thomas Klaussen kjemper seg forbi de to Ranheim-stopperne før han går overende. Marius Henriksen får tak i ballen og setter den i mål, men dommeren annulerer og gir i stedet Ranheim frispark for en situasjon som oppstod før Klaussen falt. I tillegg får MFK-spissen gult kort – noe som betyr at han må stå over søndagens hjemmekamp mot Nybergsund.
Noen minutter senere er det nok en gang klart for en Ranheim-straffe etter en duell hvor Jamtfall er involvert – denne gang med Martin Thømt Jensen. Litt billig, men uansett med det utfall at det står 0-3 etter at Kenneth Dokken finter ut Origi.
Kampen er dermed avgjort, men MFK får i hvert fall et trøstemål på overtid. Etter tre forsøk inne i Ranheim-felte er det til slutt Fabien Vidalon som setter ballen i mål til sluttresultatet 1-3.
Moss må plukke bort personlige feil, øke effektiviteten og finne fram innsatsviljen fra FFK-kampen hvis det skal bli poeng framover. Neste mulighet er allerede på søndag. Da kommer Nybergsund til Melløs – i en kamp hvor alle slipper gratis inn på Melløs Stadion.