– Jeg ser fram til å jobbe på Melløs

Kultur og tradisjoner

Vår nye hovedtrener legger ikke skjul på at han har tenkt mye på et mulig klubbskifte de siste dagene.

– Det var et vanskelig valg å forlate FK Tønsberg. Jeg har brent veldig for å få til noe i hjembyen min, men vesentlige dårligere ramme-betingelser har gjort dette til en stadig vanskeligere jobb. I høst har signalene vært at satsingen halvveres for andre gang siden jeg kom til klubben. Dette gjorde det aktuelt for meg å se på andre muligheter, forteller Tor Thodesen da han møtte mossfk.no på Melløs i kveld.

– Jeg ser veldig fram til å jobbe i en klubb med med kultur og lange tradisjoner. Og jeg gleder meg til å bli kjent med organisasjonen og spillerne, og ikke minst til sette i gang jobben med å få på plass en A-lagsstall for neste sesong.

Respekt for nivået i 2. divisjon

Spill i dagens 2. divisjon blir en ny erfaring for Moss FK. Klubben får nå en trener som på nært hold har fått se hvilke utfordringer dette kan medføre.

– Spill i 2. divisjon var en ny erfaring også for meg i 2009. De to årene i Tønsberg har lært meg at det er all mulig grunn til å ha respekt for nåløyet som et opprykk faktisk er. Det er noe alle i Moss også må ta inn over seg. Man kan ikke gå i fella å tro at mindre kjente lag er lett motstand. Men jeg er komfortabel med at Moss er en klubb som har et uttalt ambisjon om å være med i norsk toppfotball. I dagene som kommer vil jeg sette meg ned sammen med ledergruppa i klubben for å legge en plan for sesongen 2011, avslutter Tor Thodesen.

Allerede i morgen er vår nye hovedtrener på plass på Melløs for å gjøre seg kjent med øvrige trenere i klubben. I løpet av uka vil han også få sitt første møte med spillerne.

Strålende fornøyd

Sporssjef Per Morten Haugen var selvsagt godt førnøyd med å få hovedtreneren for de neste tre årene på plass.

– Jeg og arbeidsgruppa som har hatt i oppdrag å ansette klubbens nye hovedtrener har vurdert en lang rekke kandidater. Vi føler at vi har funnet en meget god løsning i Tor Thodesen. Både sportslig og faglig har han svært god ballast, og han vil garantert bringe med seg erfaringer som vil komme godt til nytte i arbeidet med å utvikle fremtidens MFK.

Arbeidsgruppa som har arbeidet med hovedtrenerspørsmålet har i tillegg til Per Morten bestått av daglig leder Frode Andresen, Geir Henæs og Rune Viken fra MFK-styret samt Thomas Thorkildsen og Klaus Hansen fra styret i Moss FK AS.