– Jeg er en positiv og ærgjerrig fyr !

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Geir Bakke har hatt formidabel suksess sammen med resten av trenerteamet til Vålerenga denne sesongen. De ble kronet med seriemesterskap i siste seriekamp. Vi lurer nå på om han visste hva han gjorde når han sa ja til en klubb som har fristet tilværelsen en divisjon ned i flere år. Og til tross for årets suksess, ennå ikke er sikret opprykk til den gjeveste ligaen. Vi traff den ferske mossetreneren før det viktige opprykksmøtet på søndag.

– Var avgjørelsen enkel å ta når du ble tilbudt jobben som ny hovedtrener for Moss?

– Når man får et tilbud fra andre klubber som i dette tilfellet, så må man ta stilling til det og veie det opp mot det man står i fra før. Jeg var tilbudt en 3-årig kontrakt med Vålerenga, men etter å ha snakket med klubbledelsen i Moss Fotballklubb om videre planer angående det sportslige, anleggsbiten og ellers hva klubben står for, så måtte jeg ta en viktig personlig avgjørelse der og da. Jeg hadde det trygt og godt i Vålerenga og fikk være med å bygge stein på stein, og som kjent endte det med seriegull i årets Tippeliga. Jeg måtte jo veie dette opp mot tilbudet fra Moss som ville gi meg muligheten til å utvikle meg selv som trener. Det fristet veldig når tilbudet om være hovedtrener kom, og valget ble vel til slutt ganske enkelt å ta.

– Hva vet du om Moss Fotballklubb fra før?

– Det er faktisk ikke så mye, men jeg har hatt en god dialog med nåværende hovedtrener Knut Tørum og assistentrener Rune Tangen. Det jeg vet, er at Moss er en klubb som har stor erfaring fra Tippeligaen, og som virkelig har tradisjon som toppklubb i norsk fotball. Og jeg vet hva klubben har levert opp gjennom tidene. Jeg tenker spesielt på den fantastiske tiden mosselaget hadde i 1980-årene, med både cupfinale-seier og seriemesterskap.

– Har du noen planer klare allerede når det gjelder spillestil og treningsmetoder?

– Det må være å ha en god filosofi, være aggressive, mye løping og utnytte motstanderens svakheter. Og at samtlige elleve spillere skal yte maks både på trening og i kamp. Det skal være et mål å bli bedre for hver dag, for å bli så gode som mulig. Vi bør også videreføre denne gode spillestilen som laget har drillet inn denne sesongen.

– Vil det bli store forandringer i forhold til det grunnlaget som Knut Tørum har bygd opp?

– Vi tenker jo likt når det gjelder en del ting, og det vil jo bli en utfordring for meg å følge opp grunnlaget som allerede er bygd opp. Det kan nok bli litt mer trening når det gjelder fysikk og kondisjon, og dermed få mer hurtighet og styrke inn i laget. Og ikke minst få frem det aller beste i hver enkelt spiller. Viktig er det også å få til en god struktur defensivt. Husk! – det du gjør på trening vil kunne gjenspeile seg i kamp. Og hver spiller bør yte det beste til en hver tid. Der kommer konsentrasjon inn som et viktig budskap. Vi må sørge for å være på et høyere nivå enn det våre konkurrenter vil være til en hver tid. Klarer vi det så er mye gjort.

– Hva slags type fotballfilosofi har Geir Bakke i forhold til den som Knut Tørum har?

– Jeg vil vektlegge mye av det samme som Knut Tørum står for. Vi jobber mye etter det samme prinsippet. Det er vel det jeg kan si om dette nå.

– Vil det bli noe likheter mellom Vålerenga og Moss når det gjelder spillestil og treningsmetoder?
– Det vil nok bli litt av det jeg har lært fra Vålerenga også, ja. Det betyr frispilling bakfra, men med liten risiko. «Aggressive» spillere, masse tempo og kortest mulig vei til mål. Det vil også være viktig å kunne beholde roen og kunne spille gjennom leddene. Altså sånn som Moss har vært meget flinke til i årets sesong.

– Har du noe ønsker eller planer når det gjelder nye spillere foran 2006 sesongen?

– Det er alltid spillere som er på vei ut og spillere på vei inn. Og spillerne som er i troppen vil få min oppmerksomhet etthundre prosent. Og jeg ser et stort potentsiale i laget som er der nå.

– Hvem er Geir Bakke?

– Jeg er en kar på 36 år. Jeg er «positivt ladet» og er samtidig en ærgjerrig type. I privatlivet er jeg veldig blid, rolig og avbalansert. Men på treningsfeltet og under kamper kan jeg ha et veldig temperament. Jeg blir veldig engasjert når det er alvor. Dessuten har jeg har spilt på toppnivå selv. Jeg er fortsatt «veldig gutt», og liker å spille kort og gjøre typiske gutteting. Har stor vennekrets, drar på gutteturer og gjør andre sosiale ting. Ellers er jeg utdannet lærer fra Idrettshøgskolen, hvor jeg tok treningsstudier som fag. Jeg har samboer og ser for tiden etter egnet bolig i Moss. Jeg er faktisk ute etter en liten enebolig, rekkehus eller en tomannsbolig. Det er bare å komme med tips!

Dette forteller altså den nye mossetreneren, som ser ut til å gjøre «kæll» av seg fortere enn svint. Om et par uker vet vi om han får lede sitt nye lag i Tippeligaen eller må bruke den annonserte ærgjerrigheten til å rykke opp med «kællane» neste sesong.