– Jeg bytter ikke kontor!

– Jeg kommer ikke til å bytte kontor. Jeg blir sittende der jeg er i dag. Det blir ikke de store endringene, sier påtroppende daglig leder, Frode Andresen.


Ole Henæs gir seg som daglig leder 30. juni. Fra første juli skal Andresen styre klubben med sin jernhånd. Han har jobbet som daglig leder for yngres avdeling de siste fem årene, nå skal han styre alt.


Frode vil være i stillingen frem til ny daglig leder er på plass. MFK har annonsert stillingen og målet er at den skal være besatt innen årsskiftet.


– Nå er det ikke slik at jeg gir meg som daglig leder i yngres. Det som skjer nå, er at jeg tar ansvaret for både senior og yngres. Dette gjøres i en overgangsperiode til strukturendringen klubben skal igjennom er på plass, forteller han.


Mange baller i luften


Det å overta lederstolen etter Ole Henæs er ingen enkel jobb. Når man i tillegg skal styre yngres, kan det fort bli mange baller i luften. I alle fall når en tenker på at Andresen også er arrangementsansvarlig under kampene i Adeccoligaen.


– Slik det blir nå, så vil en del av oppgavene mine bli satt bort. Det er viktig å involvere flere mennesker, la flere bidra til den daglige driften. Vi har mange kompetente mennesker her. Per Morten Haugen har vært sportsdirektør i Fredcrikstad og Knut Torbjørn Eggen har et hav av kunnskap. Jeg kommer selvfølgelig til å rådføre meg med dem hele veien. I tillegg har vi en stab og gjeng med frivillige som kan mye, sier han.


Andresen begynte som markedskonsulent og webansvarlig for åtte år siden. Etter det har han vært innom som administrativt ansvarlig, jobbet som ansvarlig for ungdomsavdelingen, sittet som styreleder i yngres, og han har sittet i hovedstyret.


Saken fortsetter under bildet



SALAT: Frode Andresen sverger til salat i kostholdet. Gjerne med litt pasta ved siden av.


– Jeg har også tatt den høyeste lederutdannelsen innenfor fotball. Jeg har drevet butikk og hatt ansvaret for personal. Eneste forskjellen på oppgavene jeg har i dag og de jeg får etter første juli, er at jeg i tillegg til yngres har ansvaret for administrasjonen og a-laget. De siste årene har jeg jobbet tett med både Tore Jobs og Ole Henæs, så jeg er ydmyk foran oppgaven. Jeg blir ingen ny Tore eller Ole, jeg er den jeg er. Oppgavene blir å være den kontaktpersonen som  holder klubben samlet. Styret og støttespillerne jobber med de store planene som emisjon og ny Melløs Arena.


Vant Norway Cup


I tillegg til oppgavene han har hatt i klubben har Frode Andresen en sportslig historie. Han har spilt for Moss siden han var småguttespiller i 1985. Da rakk han å vinne Norway Cup tre ganger, hans lag ble nummer to i NM og han fikk med seg et knippe A-kamper for Moss. I alderen 17-19 år fikk han også noen landskamper på aldersbestemte landslag.


– I trenerkarrieren min har jeg trent smågutt og guttelaget til Moss. I Drøbak trente jeg guttelaget og juniorlaget og var assistent under Mike Speight på A-laget. Jeg var også assistent et halvt år under Mike i Athene Moss da de spilte i eliteserien.


Frode Andresen er også utdannet fotballdommer, og i følge han selv var det en kort men meget god karriere. Med andre ord. MFKs nye daglige leder har tatt det meste av kurs, utdanning og praksis innenfor fotball. Nå skal han gjøre kometkarriere som daglig leder.


– Jeg setter pris på at valget falt på meg, og jeg skal gjøre absolutt alt for å leve opp til de forventningene som er der. Fokuset nå, blir å gjøre en god jobb for klubben i den vanskelige tiden.