Ingen lett serie, men…

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Før det braker løs
Geir Bakke er tydelig på at målet er å prestere bedre enn i fjor. Enkelte spillere er sågar mer ekspansive i tankegangen, og ser for seg både kvalik og opprykk. Ofte er ønskene større enn både vilje og evne når det braker løs. Det er jo gjerne slik at andre lag også har forberedt seg og vil opp fra den myra Adeccoligaen er. For det skal ikke stikkes under en stol at de fleste lag med noen som helst erfaring fra eliteserien, ønsker seg raskest mulig tilbake i det gode selskap. Det er der finspillet er, hvor pengene flyter og hvor det mest besøkte utstillingsvinduet er. Slik er det bare.

Svakt fjorår
Hva så med oss publikummere? Fjoråret ble en gedigen nedtur, spesielt for dem som ”helt sikkert” trodde 2007 ville bli året hvor kællane skulle springe ut på matta med Tippeliga som underlag. I stedet ble vi ”borte”, et uinteressant lag som luktet på nedrykk en periode, og som slet med uttelling. Tap for presumptivt svakere lag. Handlingslammelse, skader og nøkkelspillere som ikke innfridde. Men det var i fjor.

Spennende nykommer
I år ser vi lysere på det. Og ærlig talt: Det ser lysere ut! Vanvittig spennende med de nyankomne, svært unge talentene, som holder høyt ferdighetsnivå alderen tatt i betraktning. Ja, det er nesten litt skummelt at Martin Thømt Jensen, som nettopp er kommet til verden, presterer på så høyt nivå! Vi vil anta at talentet vil merke noe annet i Adeccoligaen enn under årets vinterspill. Slik er det bare. Nå er det viktig å ta vare på spilleren, og bruke ham på rett måte. Det er også noe som heter psyke. Den skal også utvikles!

Geniale trekk
Lyst virker det også når spillere tas ut av vante formasjoner og prøves andre steder på banen – med suksess. Her har Bakke og Tangen sammen med herr Mensen virkelig gjort noen geniale trekk. Først med Tommy Edvardsen i fjor, og spesielt med Marius Gjestrumsbakken i år. En mann det er vanskelig å komme innpå for motspillerne. Uansett hvor han spiller.

Må ha fungerende midtbane
Vi ble bekymret for midtbanen i fjor. Den fungerte ikke optimalt. Mye av galskapen bakover på banen startet her. Vi kikket litt på Lars Øvrebø og lurte litt på hvilket kjøp han var. I år ser vi at han viser potensialet noen må ha sett i fjor. Vi er spente på hvilke valg Bakke & co gjør nettopp på midtbanen. Vi påstår at mye av nøkkelen til suksess ligger nettopp her. Treffer UK med sin ellever, med en robust midtbane som fungerer mot begge målene, tror også vi virkelig på suksess som gjør at riksmediene kommer til Melløs for å dekke oppgjørene.

Ikke undervurdér
Det er ingen lett serie. Det er sagt til det kjedsommelige. Vi er ikke engstelige for Bryne, HamKam, Molde eller Bodø. Det er ”møkkalaga” (unnskyld uttrykket) Moss ikke har taket på. Og med all respekt for nettopp dem: De kommer til å ta mange skalper og skape mye uro for lagene som skal opp. For serien er jevn, lagene er godt trent og mange vil for enhver pris ikke havne i sumpa. Det er en rekke gode spillere på de mindre meritterte lagene i Adeccoligaen. La oss ikke undervurdere dem.

Få en god start
Mandag ettermiddag braker det løs. Vi tror det er mange mossinger som har fått med seg at MFK har prestert bra mot gode lag i løpet av vinteren. De bør ta seg turen opp på Melløs. Kællane trenger all mulig støtte fra starten av. Det MFK vinner av poeng de første kampene, vil prege laget langt utover i sesongen. Og motsatt. Det er noe å tenke på.

Lykke til kællær!