Ingen grunn til å ta lett på Medkila

Av Knut Hovland

I forrige serierunde tok nyopprykkete Medkila sin første seier i 2. divisjon, da ble det 3–2 over Drøbak-Frogn i bunnoppgjøret på Seiersten stadion i Drøbak. En litt heldig seier vil nok mange si, men det forteller også om et ungt og arbeidsvillig lag som ikke gir seg før kampen er helt slutt.

Medkila har spilt mange jevne kamper hittil i sesongen, og er også det laget som har vært nærmest til å ta poeng fra topplaget Follo. I åpningskampen i april tapte Medkila bare 1–0 for serielederne, på bortebane. Senere er det blitt blant annet 0–0 mot Lørenskog hjemme og et 1-0-tap for byrival Harstad, nøyaktig det samme som Moss FK tapte for det samme laget 4. mai.

Herrelaget til Medkila har aldri vært høyere opp i divisjonene enn 2. divisjon, men damelaget til Medkila er mer kjent: Det har spilt to sesonger i Toppserien for kvinner (i 2004 og 2011), og det ble også cupmester for kvinner i 2003, som 1. divisjonslag. Utenom Tromsø og Bodø/Glimt er det bare Medkila som kan skilte med et norsk mesterskap i fotball med Nord-Norge som base.

Moss viste tidvis gode takter mot Kvik Halden søndag og vant 3–1. Mot Kjelsås var det enda bedre takter rent spillemessig, men likevel ble det tap 2-3. Skal MFK fortsatt henge med i toppkampen, er det helt avgjørende å slå lag som Medkila. Men det er altså ingen grunn til å ta lett på denne kampen, det er vi overbevist om også er signalet fra hovedtrener Arne Erlandsen.


Bildet er hentet fra oppgjøret mellom Medkila og Vålerenga 2 på Medkila kunstgress, en kamp hjemmelaget tapte 2-3. (Foto: Medkila IL)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design